Sveučilište VERN'

Nove i drugačije obrazovne perspektive svim sadašnjim i budućim studentima i predavačima

Svim sadašnjim i budućim studentima te predavačima ovime se otvaraju nove i drugačije obrazovne perspektive te mogućnosti ostvarenja kompletnih stručnih i znanstveno-istraživačkih potencijala unutar VERN'ove visokoobrazovne grupacije.

Studenti u Hrvatskoj će od ove akademske godine imati mogućnost studiranja na novoosnovanom Sveučilištu VERN’.

Već od jeseni na VERN’u će studirati prva generacija studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Poslovne ekonomije, koji se izvodi u suradnji i pod mentorstvom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, nakon čega će VERN’ studentima ponuditi i tri potpuno nova i inovativna sveučilišna preddiplomska studija: 

  • Cyber komunikacije i znanost o mreži,
  • Internet stvari 
  • Transmedijska dramaturgija.

Suglasnost za osnivanje novoga sveučilišta izdalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a novi sveučilišni studijski programi dobili su pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

„Prirodno je da VERN’ nastavlja akademski razvoj i u sveučilišnoj vertikali te time preuzima dodatnu društvenu odgovornost u razvoju interdisciplinarnog obrazovanja koje jamstvom visoke zapošljivosti pridonosi ukupnom društvenom razvoju. Potičemo razvoj nove obrazovne kulture koja treba  dinamizirati obrazovne modele i sustave, prilagoditi se potrebama novih generacija i koja se mora razvijati usporedno s društvenom i tržišnom dinamikom. Slijedom toga, Sveučilište VERN’ će inovativnošću naših sveučilišnih studija i programa cjeloživotnog učenja nastaviti pridonositi akademskoj raznolikosti te održivom i društveno odgovornom poduzetničkom i akademskom djelovanju“, pojasnio je rektor prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Svim sadašnjim i budućim studentima te predavačima ovime se otvaraju nove i drugačije obrazovne perspektive te mogućnosti ostvarenja kompletnih stručnih i znanstveno-istraživačkih potencijala unutar VERN’ove visokoobrazovne grupacije.

Inovativnost i primjenjivost novih studijskih programa prepoznala je poslovna zajednica, koja je kroz sudjelovanje u akreditacijskom postupku podržala njihovo pokretanje te istaknula potrebu za budućim stručnjacima u ekspanzivnom području komunikacija, kreativne industrije i internetskih tehnologija.

Obrazovna grupacija VERN’ od sada djeluje kroz dvije usko povezane ustanove, Veleučilište i Sveučilište, a obje su dio integriranog sustava VERN’a, na kojem se izvode studijski programi u stručnoj i sveučilišnoj vertikali

Odjel za komunikacije
Datum objave: 28.8.2017.