Vijeće studenata

Predstavnici Vijeća studenata VIVS-a i naše kolege na sastanku s ministricom Blaženkom Divjak

Predstavnici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske su s ministricom znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženkom Divjak razgovarali o brojnim studentskim temama.

Predstavnici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske – VERN’ovci Karlo Kolesar (predsjednik Vijeća) i Dino Juratovac (voditelj Ureda za odnose s javnošću) te zamjenica predsjednika Vijeća Dora Miketek – susreli su se 28. kolovoza s ministricom znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženkom Divjak, s kojom su razgovarali o budućim studentskim aktivnostima.

Sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja prisustvovali su i državna tajnica Branka Ramljak te savjetnik ministrice za odnose s javnošću Maro Alavanja, VERN’ov alumni i nekadašnji voditelj Ureda za odnose s javnošću u ovom predstavničkom studentskom tijelu.

Studenti su ministrici predstavili rad i buduće aktivnosti Vijeća, a razgovarali su i o Zakonu o studentskom predstavljanju, Zakonu o studentskom radu, Zakonu o hrvatskom kvalifikacijskom okviru te nacionalnom projektu povezivanja tržišta rada s visokim obrazovanjem kroz programe stručne prakse. 

„Sastanak je bio izrazito konstruktivan te su dogovoreni konkretni koraci vezani uz početak određenih projekata. Izrazili smo želju za dodatnim uključivanjem studenata i učenika u sva radna tijela i skupine koje sudjeluju u kreiranju obrazovnih politika, a ministrica Divjak je podržala rad Vijeća studenata te je potvrdila da će ministarstvo nastaviti kvalitetnu komunikaciju sa studentskom populacijom“, prokomentirao nam je Karlo.