MIC-Vis

Objavljen zbornik radova s međunarodne znanstvene konferencije „MIC-Vis 2016.“

U zborniku s međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference 2016“ (MIC-Vis 2016.), objavljeno je 37 odabranih radova.

Objavljen je zbornik radova predstavljenih na međunarodnoj multidisciplinarnoj znanstvenoj konferenciji „Mediterranean Islands Conference 2016“ (MIC-Vis 2016.), koju su u rujnu prošle godine zajednički organizirali Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN’.

Podsjetimo, konferencija je okupila više od 100 stručnjaka iz 10 različitih zemalja, kojima je cilj bio putem razmjene mišljenja, dijaloga i primjenjivih znanstvenih istraživanja donijeti nove spoznaje i razmišljanja te ponuditi određena rješenja za održivi razvoj mediteranskih otoka, kroz 12 različitih tema konferencije poput demografije, komunikacija, kulture i tradicije, medija, ekonomije, obrazovanja, održivog razvoja, psihologije, tehnologije, turizma i umjetnosti.

Zbornik radova s konferencije objavljen je kao rezultat zajedničke suradnje Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, VERN’a, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te Euro Mediterannean Academic Network (EMAN).

Digitalna verzija zbornika, u kojem je objavljeno 37 odabranih radova, nalazi se na INTERNETSKOJ STRANICI KONFERENCIJE MIC-VIS 2016., a promocija i predstavljanje tiskane verzije zbornika održat će se u rujnu.