MIC-Vis

Objavljen zbornik radova s međunarodne znanstvene konferencije „MIC-Vis 2018.“

U zborniku s međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije „Mediterranean Islands Conference 2018“ objavljeno je 55 odabranih radova.

Objavljen je zbornik radova predstavljenih na međunarodnoj multidisciplinarnoj znanstvenoj konferenciji „Mediterranean Islands Conference 2018“ (MIC-Vis 2018.), koju su u rujnu prošle godine, po drugi put zajednički organizirali Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN’.

Podsjetimo, konferencija je okupila više od 150 znanstvenika i stručnjaka iz 15 zemalja, kojima je cilj bio kroz razmjenu mišljenja, ideja i primjenjivih znanstvenih zaključaka predložiti konkretna rješenja za održivi razvoj mediteranskih otoka, kroz 18 različitih tema konferencije: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

Zbornik radova s konferencije objavljen je kao rezultat zajedničke suradnje Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, VERN’a, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te Euro Mediterannean Academic Network (EMAN).

Digitalnu verziju zbornika u kojem je objavljeno 55 odabranih radova, čitati možete na INTERNETSKOJ STRANICI KONFERENCIJE „MIC-VIS 2018.“.

Tiskana verzija Zbornika će biti dostupna u rujnu kada će biti objavljen i poziv za prijavu radova za treću međunarodnu multidisciplinarnu znanstvenu konferenciju „MIC-Vis 2020.“.