Stipendijski natječaj

Objavljene rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

Studenti svoje mjesto na rang-listi provjeravaju uz pomoć AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

STEM područje

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs je na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Rang-liste za dodjelu stipendija dostupne su na linku https://stemstipendije.mzo.hr/, a studenti im mogu pristupiti pomoću svog AAI@EduHr elektroničkog identiteta, kako bi provjerili svoje mjesto na rang-listi.

Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni emailom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 21. studenoga do 12 sati na ovome linku https://stemstipendije.mzo.hr/ označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Podsjetimo poziv za dodjelu državnih STEM stipendija za akademsku godinu 2020./2021. odnosio se na VERN’ove studente preddiplomskih studija Poslovna informatika i Tehnički menadžment.

Za sve detaljne informacije pozivamo studente da posjete internetsku stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, internetsku stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ ili službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 19.11.2020.