VERN' Alumni klub

Održano 4. okupljanje članova VERN’ Alumni kluba

Obrazovne i tržišne perspektive u kontekstu budućeg tehnološkog i gospodarskog razvoja bile su lajtmotiv 4. druženja članova VERN' Alumni kluba u kongresnom centru City Plaza Zagreb.

Obrazovne i tržišne perspektive u kontekstu budućeg tehnološkog i gospodarskog razvoja bile su lajtmotiv zajedničkog druženja članova VERN’ Alumni kluba, koji broji ukupno više od 4.000 bivših studenata, koji su se protekle subote okupili na 4. VERN’ Alumni forumu u kongresnom centru City Plaza Zagreb.

Alumnijima su dobrodošlicu poželjeli mr. sc. Višnja Grozdanić, VERN’ova prodekanica za studije i prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan VERN’a, koji im je predstavio novosti u našoj akademskoj zajednici, od pokretanja novih studijskih programa, preko razvoja VERN’ove sveučilišne inicijative, do poslijediplomskog (doktorskog) sveučilišnog studija koji će na VERN’u izvoditi Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Detaljnije informacije o tom doktorskom studiju kolegama alumnijima je prenio, i sam alumni, Ivo Ivančić, zamjenik glavnog direktora i član Upravnog vijeća VERN’a. Upoznao ih je s kriterijima za upis i načinom studiranja „doktorskog paketa“ – prijelazni semestar, poslijediplomski specijalistički studij Marketing menadžment, poslijediplomski (doktorski) sveučilišni studij Ekonomije i poslovne ekonomije – čijim će uspješnim završetkom studenti stjecati akademski naziv doktora znanosti iz područja ekonomije i dobivati diplome Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Na tržišne i gospodarske perspektive u kontekstu budućeg tehnološkog razvoja ukazao je gost Alumni foruma, Calum Chace, britanski futurolog te autor bestselera „Surviving AI“ i „The Economic Singularity“, koji je održao izlaganje na temu razvoja umjetne inteligencije – prilikama i rizicima koja taj tehnološki napredak donosi čovječanstvu. Slično je predavanje održao i u prostorima VERN’a, za naše studente, a sve izazove i rizike sveo je pod jednostavan zaključak: „Zadatak čovječanstva je riješiti na koji način upravljati umjetnom inteligencijom, a zatim pomoću umjetne inteligencije riješiti sve ostale globalne izazove“.

Simbolički je obilježena i jubilarna 15. obljetnica prve generacije VERN’ovih alumnija, kojima je dekan Cvrtila ovom prilikom uručio priznanja za 15 godina promicanja akademskih načela i poslovne kulture Veleučilišta VERN’. Jedan od članova te prve generacije, Saša Jurković, direktor portala Posao.hr i suosnivač Strukovne udruge djelatnika u upravljanju ljudskim resursima, okupljene je podsjetio na koristi networkinga te naglasio kako se članovi VERN’ovog Alumni kluba trebaju međusobno poticati na uspjeh i povezivati se.

Neformalni dio programa započeo je nastupom stand up komičara, a nastavio se međusobnim upoznavanjem alumnija kroz business speed date te na prigodnom After Forum Partyju. 

Cjelokupnu galeriju fotografija pogledajte na VERN’ovoj Facebook stranici!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 13.3.2017.