Nastava na daljinu

Početak online nastave

Online nastava odvijat će se putem platforme Microsoft Teams.

Drage kolegice i kolege studenti,

kao što smo vam već najavili,  27. ožujka započela je online nastava na preddiplomskim studijima Poslovna informatika i Tehnički menadžment, koja se, prema prvim pokazateljima, odvija vrlo dobro i na zadovoljstvo nastavnika i studenata. Danas smo prodekanica za studije, gđa Stana Odak Krasić i ja te pročelnici studija Poslovna informatika i Tehnički menadžment, održali online sastanak sa studentima ova dva studija kako bismo čuli njihove dojmove, prijedloge i eventualno poteškoće.

Naročito me veseli činjenica o velikom odazivu studenata na online nastavu. Štoviše, prvi dan je bila veća nego li na redovnu nastavu, a neki su se studenti javili doslovno iz kreveta i njih ovim putem posebno pozdravljam i podsjećam da vaši profesori psihologije poručuju kako je ipak najbolje učiti sjedeći za stolom 🙂 .

Sa zadovoljstvom najavljujem da online nastava na svim ostalim studijima kreće u ponedjeljak, 30. ožujka 2020.

Online nastava odvijat će se putem platforme Microsoft Teams, koja vam je dostupna u okviru Microsoft Office 365 paketa na vašim osobnim studentskim Eduneta portalima. U odjeljku Dokumenti“ s desne strane, na vašem osobnom studentskom portalu, objavljene su upute o pristupu i načinu korištenja platforme MS Teams.

Nastava će se odvijati prema vašem rasporedu za ovaj semestar, koji se nalazi na vašim osobnim studentskim portalima (Eduneta) i u MS Teams kalendaru (osim studija Turizam – izvanredna izvedba).

Prisutnost online nastavi je obvezna, a evidentira se na jednak način kao i ona u nastavnoj dvorani. 

Budući da pojedini predmeti sadrže gradivo koje se, zbog specifičnosti sadržaja, ne može studirati na daljinu, nastava iz tih predmeta bit će odgođena, sukladno odgovarajućoj odluci dekana, i održat će se čim budu otklonjene sadašnje okolnosti uzrokovane epidemijom.

Molimo vas da redovito (barem jednom dnevno) provjeravate vaše osobne studentske portale radi pravovremenog informiranja.

Napominjem da pročelnici studija, administracija, sve studentske službe i uprava uredno rade telefonski i online, prema radnom vremenu objavljenom na internetskim stranicama.

Podsjećam da programi VERN’ Sport i VERN’ Kultura u ovome trenutku nisu aktivni, sukladno odgovarajućim odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Ove ćemo programe pokrenuti čim to nadležna državna tijela omoguće.

Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su u vrlo kratkom roku omogućili prelazak na online nastavu, naročito kolegama iz IT odjela, profesorima informatičkih predmeta koji su održavali radionice za druge kolegice i kolege profesore, zatim svim profesoricama i profesorima na afirmativnom i efikasnom pristupu te administrativnom osoblju i svim službama podrške.

Na posljetku, zahvaljujem i vama, drage kolegice i kolege studenti, na svom razumijevanju i uvažavanju situacije u kojoj smo se našli uslijed novonastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom tzv. koronavirusa. Zahvaljujem što ćete imati razumijevanja i za moguće tehničke poteškoće koje bi se mogle dogoditi na početku online predavanja. Naš IT odjel učinit će sve da ih otkloni u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko imate poteškoća i pitanja vezanih za instalaciju i prijavu u online sustav, na raspolaganju vam sa zadovoljstvom stoje kolegice i kolege iz IT potpore:

  • e-mail: itpotpora@vern.hr
  • Boris Horvat: 091.4931.000
  • Ivo Ranilović: 097.6128.683
  • Matea Šumak 091.4825.863
  • Nikolina Štefančić 091.7931.043

Uz želje za dobro zdravlje vama, vašim obiteljima i vama bliskim osobama, želim vam dobrodošlicu u online klupe i nastavak urednog studiranja.

Srdačan pozdrav,

Vaš dekan

prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila

 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.3.2020.