Studentska inicijativa

Studenti VERN’a pokrenuli kreativnu online platformu „theGalerija“

Četvero studenata VERN'ovog studija Odnosi s javnošću i studij medija pokrenuli su projekt kojemu je cilj inspirirati mlade na kreativno izražavanje.

Luka Lajić, Marta Jerković, Dea Cesar i Petra Grbavac

Cilj, a ujedno i glavni fokus theGalerije jest inspiracija. Želja je potaknuti ljude da otkriju svoju jedinstvenost te da ju na ovoj platformi izraze u kreativnoj formi koja je za njih najprivlačnija. Budući da je riječ o jedinstvenom projektu, kojeg su pokrenuli naši studenti Petra Grbavac, Marta Jerković i Luka Lajić, a naknadno im se pridružila i Dea Cesar, zanimalo nas je kako je došlo do njegova pokretanja.

„Projekt je krenuo kao studentska inicijativa s namjerom poticanja drugih, prvenstveno studenata, da zajedno s nama stvaraju kreativan sadržaj u ovom suvremeno zasićenom svijetu informacija. Naglasak je stavljen na umjetnost i kulturu kao najčešće oblike izražavanja, no podržavamo i sve druge domene inovativnosti, od tehnologije do edukacije“, objasnio nam je Luka.

„Projekt je koncipiran kao online platforma koja kroz digitalne kanale – blog, društvene mreže i video sharing pruža mjesto gdje se svi neetablirani umjetnici i kreativci mogu eksponirati. Pritom, svi oni željni svježeg sadržaja mogu otkriti i nešto novo te se dodatno inspirirati.“

Pa, kako su naši studenti došli do ove zanimljive ideje?

„Ideja nam je sinula kroz razmišljanje o nedostatku platformi/zajednica koje pružaju podršku svim mladim ljudima neovisno o njihovoj pozadini, popularnosti ili uspjehu. Otkrili smo da je glavni problem mnogih što se srame pokazati svoju kreativnu stranu zbog društveno nametnutog razmišljanja kako je umjetnost i dalje marginalizirana sfera“, navodi Luka.

Svatko zainteresiran, u projekt se može uključiti tako da svoje radove pošalje na Facebook, Instagram ili blog theGalerije, a što se tiče eventualne selekcije, četvero osnivača projekta poručuje: „Ne postavljamo limite, dapače brišemo ih“.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.3.2020.