Erasmus+ program

Portugalski Erasmus semestar VERN’ovog studenta Mateja Žugaja

„Poznanstva sam sklopio sa studentima iz apsolutnih svih europskih zemalja, ne samo iz EU, te sam upoznao još i studente iz zemalja drugih kontinenata od kojih su najegzotičnije bile Kambodža, Indija, Alžir, Angola i Meksiko."

„Poznanstva sam sklopio sa studentima iz apsolutnih svih europskih zemalja, ne samo iz EU, te sam upoznao još i studente iz zemalja drugih kontinenata od kojih su najegzotičnije bile Kambodža, Indija, Alžir, Angola i Meksiko“, kazao nam je naš student Matej Žugaj s preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva kada smo ga upitali da nam prepriča svoj Erasmus semestar u Portugalu. 

„Studirao sam na Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto (ISCAP), na kojem je od samog početak sve bilo odlično organizirano za međunarodne studente. Na usluzi su nam bile tri studentske organizacije, koje djeluju u okviru samog ISCAP-a i one studentima pomažu oko pronalaska smještaja, organizacije putovanja, raznih aktivnosti, itd. Sam sustav studiranja, pak, vrlo je sličan onome na VERN’u, tako da sam se jednostavno privikao na kolegije i način rada tijekom predavanja.“ 

Na ISCAP-u je polagao kolegije Portuguese language and culture, European Union law, Forecasting methods te Organization management, a napominje kako će dobru suradnju i poznanstva sa stranim kolegama svakako nastaviti i dalje razvijati. 

„Planiram u budućnosti i posjetiti neke od kolega u njihovim državama, a svima koji se premišljaju oko prijave na Erasmus semestar mogu samo poručiti da od višemjesečnog boravka u drugoj, nepoznatoj sredini, mogu samo profitirati“, kazao je Matej.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.7.2017.