Tvrtke-partneri

Projekti mobile device managementa i online portala u fokusu studenata IT menadžmenta

Studenti VERN'ovog diplomskog studija IT menadžmenta u lipnju su prezentirali rješenja za dva „mentorirana projekta“.

Studenti VERN’ovog diplomskog studija IT menadžmenta u lipnju su prezentirali rješenja za dva „mentorirana projekta“, koje su razvijali na temelju poslovnih slučajeva Combisa i Hrvatskog telekoma (HT).

Navedene projekte studenti su bili razvijali u okviru VERN’ovog koncepta „tvrtke-partneri“ , kojim se poslovni slučajevi iz gospodarstva implementiraju u poslovni proces. Na taj se način integrira studente u realno poslovno okruženje, kroz rad na stvarnim poslovnim slučajevima, a istovremeno ostvaruju kontakte s potencijalnim budućim poslodavcima, uspješnim tvrtkama u Hrvatskoj.

Tako su studenti za tvrtku Combis razvijali poslovna rješenja na zadatak „Analiza mogućnosti uvođenja Mobile Device Management rješenja u financijskom sektoru“, a prezentirali su ih pred stručnim žirijem, kojega su činili poslovni mentor Igor Dužević iz Combisa i akademski mentor Kristijan Saletović, predavač na kolegiju Sigurnost poslovnih informacijskih sustava.

Za Hrvatski telekom, studenti su razvijali rješenja za poslovni slučaj „Online portal u ulozi stvaranja pozitivnog korisničkog iskustva“, a svoje su završne projekte prezentirali pred stručnim žirijem – Tomislavom Kosanovićem iz Hrvatskog telekoma i poslovnim mentorom te Alenom Šimecom, predavačem na kolegiju Internetske platforme i akademskim mentorom.

Podsjetimo, VERN’ov koncept tvrtke-partneri sastoji se od tri segmenta kroz koje se studenti upoznaju sa zadatkom i izrađuju projekte: teorijska nastava, upoznavanje s projektnim zadatkom i rad na projektu te prezentacija pred stručnim žirijem kojega čine poslovni mentor (predstavnik tvrtke) i akademski mentor (predavač na kolegiju).