Erasmus+ program

Praški Erasmus semestar VERN’ovih studentica Menadžmenta održivog razvoja turizma

Studentice VERN'ovog diplomskog studija Menadžmenta održivog razvoja turizma, sestre Nina i Nora Bašić za svoj su ljetni Erasmus semestar bile odabrale studiranje u češkoj prijestolnici.

Studentice VERN’ovog diplomskog studija Menadžmenta održivog razvoja turizma, sestre Nina i Nora Bašić za svoj su ljetni Erasmus semestar bile odabrale studiranje u češkoj prijestolnici – Pragu – na najvećem privatnom sveučilištu Jan Amos Komensky University. 

„Pohađale smo kolegije English language, Czech language, Erasmus course – culture, history and politics of Czech Republic, Tourism management, Company culture and business ethics te Commercial and non-commercial marketing. Doduše, malo je neobično bilo što nastavu zapravo u klasičnom smislu nismo niti imali, a kolegije smo polagali putem pisanih eseja, osim u slučaju Erasmus kolegija“, rekle su nam Nina i Nora.

Smatraju da bi i interakcija među Erasmus studentima, ali i komunikacija s predavačima bila mnogo bolja da se nastava izvodila na klasičniji način. Nina ističe: „ja sam slušala samo tri predmeta, svaki po dva školska sata tjedno, što je premalo, i za upoznavanje i za rad s drugim studentima, ali i komunikaciju s predavačima“.

Na kraju su rezimirale kako im je boravak i studiranje u Pragu općenito bilo pozitivno iskustvo, budući da su uspostavile nove akademske i poslovne kontakte, usavršavale strane jezike, stekle neka dodatna stručna znanja i putovale po Europi. 

„Za moj osobni razvoj, vrijeme provedeno u inozemstvu će mi svakako koristiti u smislu da sam sada bogatija za neko novo, drugačije i zanimljivo  iskustvo. Definitivno bih preporučila svim studentima da se prijave za Erasmus, no neka prije toga dobro prouče kako je koncipirana nastava na željenom fakultetu, jer je kontinuitet rada i nastave jako važan, posebice kad ste jedan semestar u Hrvatskoj, a drugi u inozemstvu“, poručila je Nora.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 19.7.2017.