Imenovanja

Predavač na VERN’ovim Erasmus kolegijima imenovan umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala

Predavač na VERN'ovim Erasmus kolegijima za strane studente, Croatian contemporary culture te Introduction to Croatian cinema, Zlatko Vidačković, imenovan je umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala, na mandat od dvije godine.

Predavač na VERN’ovim Erasmus kolegijima za strane studente, Croatian contemporary culture te Introduction to Croatian cinema, Zlatko Vidačković, imenovan je umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala, na mandat od dvije godine.

Kolega Vidačković je filmski kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa. Funkciju umjetničkog ravnatelja obavljao je i ranije, ali na Festivalu igranog filma u Puli, i to u četiri mandata, od studenoga 2004. do veljače 2014. godine. Inicijator je i programski voditelj art-kina Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, te je ujedno inicijator osnivanja i glavni urednik Kulisa.eu, internetskih novina za kulturu i izvedbene umjetnosti. Od 2010. do 2016. godine bio je glavni urednik časopisa Hrvatsko glumište te predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara u pet mandata, od 2003. do 2008. godine. 

Čestitamo kolegi Vidačkoviću na imenovanju!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 15.3.2017.