Poduzetništvo

Stručni doprinos VERN’ovih predavača panel diskusijama o kapitalu i poduzetništvu na „RockPaperFoundersu“ i „ICEL-u“

Teme diskusija bile su prikupljanje kapitala, obrazovanje za poduzetništvo, upravljanje poslovanjem i društvena odgovornost.

Gordana Ćorić (VERN’), Željko Švedić (TestDome), Luka Sučić (æternity Ventures), Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital) i moderatorica Tena Šojer (Netokracija)

Kako upravljati rastom startupa? Na koji način prikupljati kapital za razvoj poslovanja i kako upravljati timovima?

Osnivači uspješnih startupa, predavači, stručnjaci, investitori i brojni poduzetnici o ovim su temama diskutirali na konferenciji „RockPaperFounders“, na kojoj je sudjelovala i VERN’ova predavačica mr. sc. Gordana Ćorić.

„Iako se misli da je u poduzetništvo jednostavnije krenuti s vlastitim sredstvima, praksa je pokazala da se poduzetnici u jednom trenutku nađu u situaciji da im je potrebna financijska injekcija. Tada bih savjetovala da se okrenu vanjskim izvorima financiranja, jer će tako zadržati i određenu dozu samodiscipline“, istaknula je naša predavačica uz savjet kako je kapital neophodan za rast i razvoj.

Osim toga, rezimirala je iskustva VERN’a u promicanju socijalnog poduzetništva i društvenih inovacija, te pokretanju prvog specijaliziranog predmeta za ovo područje koji se izvodi na VERN’u.

„Sve je više sluha za poduzetničke projekte iz ovog područja, a mladima je lakše tražiti financijska sredstva kada projekt ima određenu komponentu pomoći nekoj ciljanoj skupini ili utjecaja na rješenje nekog društvenog problema.“

Na panelu su uz našu predavačicu sudjelovali i Željko Švedić (TestDome), Luka Sučić (æternity Ventures) i Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital), koji su upoznali sudionike s različitim mogućnostima prikupljanja kapitala za poduzetničke projekte, kao i s njihovim prednostima i manama.

VERN’ je bio jedan od partnera konferencije „RockPaperFounders“ koja je okupila stotinu biranih sudionika iz svijeta poduzetništva i obrazovanja, a osim panela o investicijama održani su i paneli na temu „Kako dovesti svoju tvrtku od nula do više tisuća korisnika čak i kada nemate milijune u kapitalu?“ te „Što znači izgraditi tim?“.

Više detalja možete pročitati OVDJE.

Dodajmo kako je sredinom studenoga i širi tim VERN’ovih predavača bio angažiran na širenju svijesti o važnosti edukacije za poduzetništvo, i to u ulozi moderatora i panelista na „9. Međunarodnoj konferenciji o učenju za poduzetništvo – ICEL9“. Na toj su konferenciji u tri panela sudjelovali naši predavači mr. sc. Ljiljana Kukec, mr. sc. Gordana Ćorić, Dean Nižetić, mr. sc. Josip Kereta, mr. sc. Željko Tintor i dr. sc. Antun Florijan Barišić.

Detaljnije informacije o konferenciji možete pročitati OVDJE.

Odjel za komunikacije
Netokracija
Datum objave: 26.11.2019.