Studentsko natjecanje

VERN’ovci osvojili 2. mjesto na Deloitteovom Instagram natječaju: „Željeli smo na inovativan način ukazati na problem korupcije“

Tim FAW_CRO_FRAUDO u sastavu Leila Harbaš i Mislav Petošić osmislili su Instagram strip za borbu protiv korupcije.

Leila Harbaš i Mislav Petošić predstavljaju svoje rješenje

VERN’ov tim FAW_CRO_FRAUDO osvojio je izvrsno 2. mjesto na prvom Deloitteovom Instagram natječaju u Hrvatskoj kojemu je cilj bio podizanje svijesti o problemu korupcije i prijevara.

Naši studenti Leila Harbaš i Mislav Petošić ovom su se društvenom problemu odlučili suprotstaviti kroz simpatičan Instagram strip te na taj način podizati svijest i educirati javnost.

Podsjetimo, natječaj pod nazivom „Vještinama na Instagramu podigni svijest o prijevarama“ provodio se u okviru obilježavanja „Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama“, koje je organizirao Deloitte Hrvatska u suradnji s VERN’om i ostalim akademskim partnerima.

Leila i Mislav su nam objasnili da su se na ovom natjecanju željeli istaknuti inovativnim načinom vođenja profila, jer je to jedna od metoda kako privući mlade i osvijestiti ih o problemima korupcije u današnjem svijetu.

„Do ideje smo došli klasičnim brainstormingom i odmah nam se svidjela“, istaknula je Leila te dodala kako ih izrazito raduju pozitivan feedback i pohvale za inovativan pristup objavama putem stripa.

Mislav je istaknuo da je konkurencija na natjecanju bila vrlo jaka i svi su ozbiljno shvatili ovaj zadatak, a posebno je pohvalio studente Ekonomskog fakulteta iz Osijeka koji su osvojili prvo mjesto.

„Ako će Deloitte ponovno organizirati ovakav natječaj opet ćemo se prijaviti jer nam je ovo natjecanje pružilo dobro iskustvo i povezivanje s novim ljudima“, istaknuo je.

Za kraj su poručili kako zasad nemaju planova za budućnost njihovog Instagram profila, no ostat će aktivan i bit će spreman za nova potencijalna natjecanja na temu borbe protiv korupcije.

Čestitamo!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 25.11.2019.