Svečana promocija 2010.

Promovirano 314 novih diplomanata

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, koja se održala 2. lipnja 2010., svoje je diplome primilo 314 diplomanata Veleučilišta VERN' i Zagrebačke škole za menadžment, članice Grupe VERN'.

Svečana promocija 2010.

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, koja se održala 2. lipnja 2010., svoje je diplome primilo 314 diplomanata Veleučilišta VERN’ i Zagrebačke škole za menadžment, članice Grupe VERN’.

Grupacija VERN’, najveća i najstarija privatna poslovna visokoobrazovna ustanova u Republici Hrvatskoj, ove godine obilježava deset godina svoga djelovanja u visokoobrazovnom sustavu, te dvadeset godina djelovanja u području obrazovanja. Tim povodom, svečanoj je promociji prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, koji je uručio diplome najboljim diplomantima. Predsjednik Josipović na taj je način nastavio tradiciju koju je unazad nekoliko godina inaugurirao bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je i sam u dva navrata uručio diplome diplomantima VERN’a.

Okupljenima se uvodnim riječima obratio dekan VERN’a, mr. sc. Goran Radman, koji je podijelio radost sa diplomantima te članovima njihovih obitelji i prijateljima. Dekan Radman pohvalio je one diplomante koji nastavljaju ulagati u svoje obrazovanje i odlučili su nastaviti daljnje školovanje, ali i one diplomante koji su odlučili ući u svijet rada.

“Iako počinjete raditi, to ne znači da prestajete učiti. Današnja ekonomija i tržišni uvjeti zahtijevaju kontinuirani rast i razvoj te usvajanje novih znanja. Upravo školovanjem na ovom veleučilištu stekli ste znanja, ali i usvojili radne navike, pomoću kojih ćete lakše usvajati nova znanja na tržištu”, zaključio je dekan Radman.

Dekan Zagrebačke škole za menadžment, prof. dr. sc. Zoran Klarić je naglasio da je spajanje VERN’a i Zagrebačke škole za menadžment dokaz da se spajanjem dviju institucija stvara nova snaga. “Veliki broj novih diplomanata, pokazatelj je naše snage”, zaključio je dekan Klarić.

Svečana promocija 2010.

“Trenutačna situacija na tržištu rada, zaista je samo trenutačna, a kad uslijedi ponovni rast, upravo ćete Vi biti u velikoj prednosti, jer ste stekli konkurentno temeljno znanje”, poručio je dekan Klarić diplomantima VERN’a i ZSM-a.

Nakon podjele diploma, predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović se prisjetio svog gostovanja na Veleučilištu VERN’, te ustvrdio kako se već tada uvjerio da su tamošnji studenti puni znanja i želje za uspjehom.

“Vi koji ulazite u svijet rada, ulazite u okruženje koje nije jednostavno, niti lagano. Međutim, naša se zemlje danas nalazi na prekretnici, a na vama mladima je da povedete glavnu riječ i gradite europsku, gospodarski uspješnu i socijalnu osjetljivu Hrvatsku”, poručio je okupljenim diplomantima.

Također, predsjednik Republike Hrvatske čestitao je Veleučilištu VERN’ desetu godinu djelovanja u visokoobrazovnom sustavu te poručio kako je višegodišnje stvaranje kvalitetnih kadrova najbolji dokaz uspješnosti same institucije.

Svečanost je obilježila i promocija prve generacije MBA diplomanata koji su od predsjednika Ive Josipovića te dekana Gorana Radmana i Zorana Klarića, primili međunarodne poslovne diplome, završivši studijski program koji zajednički izvode briselski UBI i Veleučilište VERN’.

Okupljenim diplomantima podršku su putem video poruka izrazili i prof. dr. sc. Mijo Vrhovski, dr. sc. Radovan Fuchs, Damir Kuštrak, Ženja Moskaljov te prof. Vicko Krampus, koji su ih podsjetili da fleksibilniji tržišni uvjeti zahtijevaju i fleksibilnije mijenjanje uloga.

Nakon tradicionalnog bacanja kapa u zrak, diplomantima su se obratili i njihovi predstavnici s VERN’a te ZSM-a, dok je završna riječ pripala Branku Štefanoviću, predsjedniku Upravnog vijeća Veleučilišta VERN’. “Profit nije jedino što bi vas trebalo pokretati. U svemu što radite trebate misliti i na širu društvenu zajednicu, biti društveno odgovorni i socijalno osjetljivi.”, poručio je diplomantima između ostalog gospodin Štefanović.

Potrebno je naglasiti kako je najveći dio danas promoviranih diplomanata već zaposlen, dok će neki nastaviti studiranje na VERN’ovim specijalističkim studijima, ili u inozemstvu, većinom u zemljama Europske unije i SAD-u.

Ovogodišnji službeni dio programa vodila je Daniela Trbović, a u prigodnom glazbenom programu okupljene je zabavljao Zbor Hrvatske radiotelevizije te Massimo Savić s pratećim bendom.

Više fotografija atmosfere i pojedinačne fotografije diplomanata možete pogledati na službenoj VERN’ Facebook stranici.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 3.6.2010.