Svečana promocija 2013.

Promovirano više od 350 VERN’ovih diplomanata

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoje je diplome danas primilo više od 350 diplomanata Veleučilišta VERN'.

Promovirana 12. generacija VERN’ovih diplomanata

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoje je diplome danas primilo više od 350 diplomanata Veleučilišta VERN’, koji su ove godine diplomirali na VERN’ovim prijediplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima.

Predsjednik Upravnog vijeća VERN’a Branko Štefanović i o.d. dekana Veleučilišta VERN’ Ozren Jureković čestitali su 12. generaciji na njihovom uspjehu, te ih podsjetili da su kvalitetno i konkurentno znanje i osjećaj za društvenu odgovornost, najveće vrijednosti koje sa sobom nose nakon završetka školovanja.

“Pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju moramo se zapitati kako sami sebe doživljavamo, kao luzere ili kao samosvjesne građane koje će znati pronaći svoje mjesto i izgraditi uspjeh u tom novom okruženju. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju predstavlja izazov za naše društvo. O takvom su izazovu starije generacije samo sanjale, a vi stojite pred njim. Svaki izazov predstavlja opasnost, ali i priliku. Preporučam da se prema ovom izazovu postavite kao prema prilici”, naglasio je Branko Štefanović.

“Prva ste generacija koja će svoju cjelokupnu poslovnu karijeru provesti na tržištu Europske unije. Po tome se i posebna generacija koja ima posebne odgovornosti. Na vama ja da izgradite društvo i društveni prosperitet. Pažljivo birajte putove i načine za ostvarenje ciljeva. Birajte putove kojima ćete zadržati svoj osobni integritet i sačuvati moralna načela”, istaknuo je o.d. dekana Ozren Jureković.

Promovirana 12. generacija VERN’ovih diplomanata

Poseban gost ovogodišnje promocije bio je ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić koji je diplomantima poželio puno sreće u njihovom daljnjem akademskom i profesionalnom razvoju.

“Prema svojim ciljevima se morate odgovorno postaviti i znati ih planirati, te ih prilagoditi i ciljevima društva. Vaši roditelji i obitelji ostavili su vam značajno bogatstvo, u vidu kućnog odgoja, osjećaja sigurnosti i ljubavi, a konačno i kodom koji zapisan u genomu. Vaša generacija mora znati izabrati pravi put međugeneracijske solidarnosti koji postaje sve dominantnija tema u razvijenim zemljama”, istaknuo je jedan od najcjenjenijih hrvatskih znanstvenika u zemlji i svijetu. Nakon polaganja svečane prisege, gospodin Đikić je zajedno s o.d. dekana Ozrenom Jurekovićem dodijelio diplome najboljim studentima u generaciji.

Diplomantima je na uspješnom završetku studija čestitala i njihova predstavnica, a putem video poruka i Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Kristian Šustar, predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, dr. sc. Ozana Ramljak, predavačica na Veleučilištu VERN’ te alumni VERN’a Paola Poljak iz korporativnih komunikacija Croatia Osiguranja.

Sudionike svečanosti su zabavljali Oliver Dragojević i Akademski zbor Vladimira Preloga, uz voditeljsku palicu Tomislava Jelinčića.

Više fotografija pogledajte na VERN’ovoj Facebook stranici!

Promovirana 12. generacija VERN’ovih diplomanata
Odjel za komunikacije
Hrvoje Golubić
Petar Vučetić
Datum objave: 26.5.2013.