Poticanje održivog razvoja

Rok za prijavu radova na „4. međunarodnu konferenciju MIC – Vis 2022.“ istječe 15.2.2022.

Međunarodna multidisciplinarna konferencija Mediterranean Islands Conference održat će se na otoku Visu od 14. do 17. rujna, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatke.

Konferencija „Mediterranean Islands Conference“, Sveučilište VERN’

Prijave radova za ovogodišnju međunarodnu multidisciplinarnu konferenciju Mediterranean Islands Conference traju još do utorka 15. veljače 2022.

Znanstvenici i stručnjaci iz akademske i poslovne zajednice koji žele diskutirati o budućnosti i razvoju Mediterana u jedinstvenom okruženju otoka Visa, mogu prijaviti radove iz čak 18 konferencijskih tema: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

Uvodničari ovogodišnje konferencije su ugledni stručnjaci prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich (Sveučilište u Buenos Airesu) te prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir (FESB, Sveučilište u Splitu), a održat će se tradicionalno u organizaciji Sveučilišta VERN’ i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatke Zorana Milanovića i  pokroviteljstvom Grada Visa.

Prijave sažetaka su otvorene do utorka 15. veljače 2022.

Detaljnije informacije o konferenciji i prijavi radova dostupne su na internetskoj stranici http://www.mic-vis.eu/.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 8.2.2022.