#EducationmeetsBusiness

Studenti IT menadžmenta izradili projektna rješenja za tvrtku partnera AKD d.o.o.

„Jasno je da studenti, uz pravo vodstvo, već sada imaju što ponuditi tržištu rada donoseći svježu perspektivu u neke ustaljene procese“, istaknula je IT direktorica u AKD-u.

Prezentacije studentskih rješenja

Kako upravljati stručnim kompetencijama u IT organizaciji, kako pripremiti organizaciju za prebacivanje poslovanja u „oblak“ te kako unaprijediti postojeći sustav EU digitalnih COVID potvrda, izazovi su na koje su VERN’ovi studenti druge godine diplomskog studija IT menadžment izradili projektna rješenja za tvrtku partnera, Agenciju za komercijalnu djelatnost (AKD). 

Studenti su projektna rješenja razvijali u okviru kolegija „Upravljanje projektima“, predavača mr. sc. Hrvoja Belanija, a predstavnicima AKD-a su isporučili i prezentirali rezultate svojih analiza, izradivši ujedno i strukturirane projektne planove koji mogu olakšati suočavanje s ovim izazovima, kako tvrtki partneru tako i drugim IT organizacijama.

Poslovna mentorica i IT direktorica u AKD-u Kristina Leko Kuštrak pohvalila je sva tri projektna tima, istaknuvši da su iz studentske perspektive kvalitetno obradili ove nimalo jednostavne projektne zadatke. 

„Zadovoljstvo je vidjeti koliko su truda i kreativnosti uložili u razrade svojih projekata. Jasno je da, uz pravo vodstvo, već sada imaju što ponuditi tržištu rada donoseći svježu perspektivu u neke ustaljene procese. AKD je tvrtka koja veliki značaj pridaje edukaciji i razvoju svojih zaposlenika, a motivacija za rast gradi se u studentskim danima. Vjerujem kako će ovi mladi ljudi uskoro pronaći svoje mjesto pod suncem u dinamičnom poslovnom okruženju“, istaknula je. 

„Već četvrtu godinu zaredom imamo suradnju s različitim tvrtkama partnerima na kolegiju, što studentima daje jedinstven uvid u realne potrebe tvrtki u propulzivnom području IT menadžmenta, a ujedno im daje priliku iskoristiti tehnike i alate upravljanja projektima koje su savladali tijekom semestra“, zaključio je predavač i akademski mentor na projektu mr. sc. Hrvoje Belani.

Ova je suradnja ostvarena u okviru VERN’ovog jedinstvenog modela dualnog visokog obrazovanja „tvrtke-partneri“, koji je sastavni dio VERN’ovog projekta suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness, a koji objedinjuje teorijsko znanje i praktičan rad na stvarnim poslovnim izazovima nekih od najuspješnijih kompanija i organizacija koje posluju u Hrvatskoj. Iz rezultata studentskih projekata nerijetko izrastu i teme diplomskih radova, što je dodatna vrijednost ovakvog pristupa obrazovanju budućih stručnih specijalista IT menadžmenta. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.2.2022.