Specijalizacija

S VERN’a na studij Međunarodnog marketinga u Dansku

Studentica Ema Šimec nakon VERN'ovog preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva akademski razvoj planira nastaviti u Danskoj na Sveučilištu u Aalborgu.

Studentica Ema Šimec nakon VERN’ovog preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva akademski razvoj planira nastaviti u Danskoj na Sveučilištu u Aalborgu.

„Odlučila sam se za studij Međunarodnog marketinga, a smatram da će mi znanja i vještine stečene na VERN’u pomoći u nastavku mog akademskog razvoja i da ću s tim temeljima s lakoćom usvajati nova međunarodna znanja“, kazala nam je Ema.

Dodala je kako joj je nastavak školovanja u inozemstvu oduvijek bio poželjna opcija. „To mi se čini kao odlična prilika za širenje horizonata, širenje mreže kontakata te stjecanje međunarodno primjenjivih znanja. Također, smatram kako će mi to otvoriti brojne prilike prilikom budućeg zapošljavanja.“

Odabir je na Dansku pao zbog činjenice da su Danci jedna od najsretnijih nacija na svijetu te da studenti iz zemalja EU na njihovim sveučilištima ne moraju plaćati školarine, objasnila je Ema te dodala kako Sveučilište u Aalborgu slovi kao jedno od najboljih, a i sam grad Aalborg joj se čini kao vrlo lijep studentski gradić.

„Još je jedan element koji me privukao upravo Sveučilištu u Aalborgu njihov način rada, jer umjesto tradicionalnih predavanja oni prakticiraju tzv. problem based learning, u sklopu kojeg se rad fokusira na praktične probleme s kojima će se studenti jednog dana susretati, kao i na rad na projektima u manjim grupama.“

Ističe kako je zasad „uvjetno primljena“, a pojasnila je da to znači da će biti i formalno primljena na studij nakon što dostavi potvrdu o završetku preddiplomskog studija.

„Cijeli proces prijave i upisa odvija se putem interneta. Kandidati se prijave na željeni studij, uploadaju prijepis ocjena i rezultate provjere znanja engleskog jezika, a ukoliko zadovolje propisane kriterije, dobivaju potvrdu da su primljeni. Ja sam zasad uvjetno primljena, do završetka preddiplomskog studija“, pojasnila je.

Emi želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem akademskom razvoju!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.8.2016.