Specijalizacija

Naš kolega Milan Ćutković nakon VERN’a na studij bankarstva i financija u Švicarsku

Za studij „Banking & Finance“ u Švicarskoj odlučio se zbog činjenice da je Zürich i dan danas jedan od vodećih financijskih centara u svijetu, koji nudi brojne prilike za razvoj karijere u financijama.

„Znanja stečena na VERN’ovom preddiplomskom studiju Ekonomije poduzetništva svakako ću moći primijeniti na diplomskom studiju na ZHAW – Zürich University of Applied Sciences, gdje ću specijalizirati bankarstvo i financije. Posebno će mi koristiti znanja iz menadžmenta, marketinga i poduzetništva općenito“, istaknuo je naš kolega Milan Ćutković koji je svoj akademski razvoj odlučio nastaviti u Švicarskoj.

Objasnio nam je kako se za studij „Banking & Finance“ u Švicarskoj odlučio zbog činjenice da je Zürich i dan danas jedan od vodećih financijskih centara u svijetu, koji nudi brojne prilike za razvoj karijere u financijama.

Inače, Zürich University of Applied Sciences je jedno od najvećih visokih učilišta u Švicarskoj, koje izvodi 27 preddiplomskih i 18 diplomski studijski program. Milan nam je objasnio i kako izgleda proces apliciranja za studij. 

„Prva faza prijave je slanje motivacijskog pisma, životopisa i prijepisa ocjena s preddiplomskog studija. Kriteriji odabira nisu objavljeni javno, ali je svakako važno imati dobre ocjene i jasno objasniti u motivacijskom pismu zašto kandidat želi studirati na ZHAW i zašto baš studij Bankarstvo i financije.“ 

„Ako kandidat prođe prvu fazu, slijedi intervju s voditeljem studija osobno, ako osoba živi u Švicarskoj, ili preko Skype-a u slučaju da je kandidat u inozemstvu. Cilj intervjua je provjeriti koliko je kandidat već upoznat s tehničkim pojmovima i općom teorijom u bankarstvu i financijama. Ukoliko nema dovoljno predznanja, morat će polagati 3 do 4 kolegija razlike tijekom prve godine diplomskog studija. Prijave i upis se vrše online i što se tiče fakulteta, nije potrebno dolaziti u Švicarsku do samog početka studija.“ 

Našem kolegi želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem akademskom razvoju!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 24.7.2016.