Erasmus+ program

Studenti s francuskih i španjolskih sveučilišta za Erasmus semestar odabrali VERN’

Mnoštvo stranih studenata svake godine odabire studiranje na VERN'u u okviru Erasmus+ programa međunarodne mobilnosti. Tako nam je i u ljetnom semestru ove akademske godine pristigla grupa od 18 stranih studenata iz brojnih zemalja Europske unije: Njemačke, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Finske, Francuske, itd.

Mnoštvo stranih studenata svake godine odabire studiranje na VERN’u u okviru Erasmus+ programa međunarodne mobilnosti. Tako nam je i u ljetnom semestru ove akademske godine pristigla grupa od 18 stranih studenata iz brojnih zemalja Europske unije: Njemačke, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Finske, Francuske, itd.

Saznajte što o razmjenskom semestru u Hrvatskoj, studiranju na VERN’u i o Zagrebu misle Simon Marc iz Francuske i Manuel iz Španjolske.

Simon Marc Krief

U Parizu studiram Međunarodno poslovanje na Novancia business school. Odabrao sam Zagreb i VERN’ zato jer inače živim u velikom gradu, s više od 10 milijuna stanovnika i ovo je bila prilika da posjetim i istražim manje europske prijestolnice. A također da posjetim i Hrvatsku, budući da sam dosad samo jednom bio u Splitu. Na VERN’u sam slušao sedam kolegija:Strateški menadžment, Event menadžment, Design thinking, Socijalno poduzetništvo i društvene inovacije, Konkurentnost i inovativnost, Organizacijsku psihologiju i Franšizno poslovanje. Hrvatska i Zagreb su me jako iznenadili, posebno ljubaznost i dobrodošlica vaših ljudi.

Manuel Calvino Crispin

Na Sveučilištu Vigo u Španjolskoj studiram turizam, a na VERN’u sam slušao kolegije Poslovna etika (na talijanskom), Hrvatska kulturna baština, Vještine javnog govora, Uvod u hrvatsku kinematografiju, Fotonovinarstvo, Politika i propaganda u 20. stoljeću te Event menadžment. Zagreb i VERN’ sam odabrao zbog toga što sam želio studirati u glavnom gradu neke države, a kolegiji na VERN’u su mi se činili kao vrlo zanimljivi i korisni, za moj osobni i profesionalni razvoj. Za Hrvatsku imam samo riječi hvale, sve je bilo fascinantno, od ljudi do prirodnih ljepota.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 18.8.2016.