Dizajn u praksi

Erasmus+ projekt: Domaći dizajneri na VERN’u stjecali znanja i vještine o poduzetništvu

Radionice se održavaju s ciljem prijenosa znanja i vještina koje dizajnerima olakšavaju snalaženje u poslovnom okruženju i povećavaju njihove sposobnosti za uspješnu komercijalizaciju proizvoda.

Erasmus+ projekt „Practicing Design“

U okviru Erasmus+ projekta „Practicing Design“, na VERN’u je održana radionica na temu „Uvod u poslovne vještine / Razvoj projektnog zadatka“. Radionici su prisustvovali domaći produkt dizajneri, tehnolozi šumarstva te grafički i tehnološki dizajneri, željni proširivanja svoga znanja u segmentu poduzetništva, ali i naša diplomantica Irma Mihovec Schmidt koja je diplomirala na Poduzetničkom menadžmentu upravo na temu dizajna te razvija svoju karijeru u tom području.

Prva je to od četiri radionice, planirane u okviru ovoga projekta, koje se održavaju s ciljem prijenosa znanja i vještina koje dizajnerima olakšavaju snalaženje u poslovnom okruženju i povećavaju njihove sposobnosti za uspješnu komercijalizaciju proizvoda.

Od priznatih domaćih i međunarodnih stručnjaka i mentora iz područja dizajna i poduzetništva, koji su angažirani kao predavači, radionicu na VERN’u su držali naši profesori dr. sc. Diana Plantić Tadić, zamjenica predstojnika Katedre za ekonomiju i marketing, mr. sc. Gordana Ćorić, zamjenica voditelja preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva te doc. dr. sc. Ivan Tanta, voditelj diplomskog studija Upravljanje poslovnim komunikacijama. Osim njih, predavači su bili i produkt dizajnerica Ivana Borovnjak, arhitektica Iva Šilović Grabovac, doc. dr. sc. Danijela Domljan, magistra dizajna te renomirani hrvatski dizajner i tipograf Damir Bralić.

Polaznici su u okviru ove radionice stekli dodatna znanja u segmentu izrade i predstavljanja projekata, predstavljanja nacrta briefa, komunikacijskih vještina, marketinga, analize i istraživanja tržišta, upravljanja projektima, design thinkinga, itd. 

„Tema projekata kojima će se sudionici baviti je ‘home office’, a naručitelj je tvrtka partner u projektu, Prostoria. Sudionici su raspodijeljeni u četiri tima i svaki će tim raditi prijedlog svoga rješenja. Prototipi će biti izrađeni u proizvodnom pogonu tvrtke Prostoria te će biti predstavljeni u siječnju iduće godine na završnoj konferenciji projekta Practicing Design: Rethinking Design Education“, pojasnila nam je profesorica Ćorić.

Detaljnije informacije o projektu možete saznati i na službenoj Facebook stranici.

Domaći partneri na Erasmus+ projektu „Practicing Design“ su Hrvatsko dizajnersko društvo, Veleučilište VERN’ i tvrtka Prostoria, koji surađuju  s drugim partnerima iz Austrije, Hrvatske i Makedonije iz obrazovnog, poslovnog i civilnog sektora – DesignAustria (Knowledge Centre & Interest Organisation), Public Room Skopje, Fakultet za umjetnost i dizajn Europskog sveučilišta u Skopju i tvrtka Zavar d.o.o.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 8.9.2016.