Međunarodna suradnja

Socijalno poduzetništvo: VERN’ove stručnjakinje i mentorice sudjelovale na završnom eventu međunarodnog Erasmus+ projekta SILICE u Izraelu

Cilj projekta bio je razvoj platforme za promoviranje socijalno inovativnih ideja i međunarodne suradnje na regionalnoj razini između EU, Izraela i Indije kroz osnivanje inkubatora za socijalno poduzetništvo.

Tea Gagro Held, mr. sc. Gordana Ćorić i Iva Biondić

Kako planirati i održavati poslovne treninge za menadžere laboratorija za društvene inovacije? Kako obučavati studente i profesore za radu takvim laboratorijima te kako na jednom od najočuvanijih hrvatskih otoka okupiti tim međunarodnih stručnjaka, studenata i poduzetnika koji će razvijati društveno inovativne projekte za napredak društvenih zajednica?

Upravo su ovo bila područja u kojima je VERN’ pružio podršku realizaciji međunarodnog projekta SILICE (Social Innovation for Local Indian and Israeli Communities and graduate Entrepreneurs), čiji je završni event održan od 16. do 20. rujna u izraelskom akademskom centru IDC Herzliya, a kojemu su prisustvovale Iva Biondić, prodekanica za strateški razvoj Veleučilišta VERN’ i jedna od mentorica u projektu, zatim mr. sc. Gordana Ćorić, predavačica na VERN’u i također jedna od mentorica i Tea Gagro Held, voditeljica projekata. 

Tom su prilikom predstavile doprinos VERN’a uspješnoj realizaciji ovoga međunarodnog projekta i to kroz sljedeće aktivnosti:

Tijekom boravka na Visu, studenti i poduzetnici su učili kako upravljati razvojem timova, kako upravljati razvojem projektnih ideja te su u konačnici prezentirali svoje društveno poduzetničke projekte, koje su razvijali tijekom godine dana, poput dijagnostičke opreme za rano otkrivanje raka, akademskih programa za integraciju osoba s invaliditetom, strojeva za unaprjeđenje poljoprivrede u Indiji, inovativnih inkubatora za novorođenčad, itd.

Podsjetimo, cilj projekta SILICE bio je razviti platformu za promoviranje socijalno inovativnih ideja i međunarodne suradnje na regionalnoj razini između EU, Izraela i Indije. Realizacije te suradnje odvijala bi se kroz osnivanje inkubatora za društvene inovacije, tzv. SInnoLab (Social Innovation Labs) i poticanja razvoja društvenih poduzeća, koji igraju važnu ulogu u povećanju konkurentnosti izraelskog i indijskog gospodarstva.

Nositelj ovog međunarodnog Erasmus+ projekta je izraelski Interdisciplinary Center Herzliya (IDC), a uz Veleučilište VERN’ partneri na projektu su: Tel-Hai academic college (Izrael), Oranim Academic College of Education (Izrael), Kibbutz movement and Sapir Academic College (Izrael), The Savitribai Phule Pune University (Indija), KIIT University (Indija), Edulab Educational Exchange private limited (Indija), Lokmanya Tilak Jankalyan Shikshan Sanstha Nagpur (Indija), Datta Meghe Institute of Medical Sciences (Indija), te četiri europske visokoobrazovne institucije koje vode treninge za menadžere i predavače te mentoriraju buduće timove izraelskih i indijskih SinnoLab-ova: Technische Universität Berlin (Njemačka), University of Lisboa (Portugal), University of Edinburgh (Škotska).

Odjel za komunikacije
Datum objave: 4.10.2019.