Odnosi s javnošću

Stand up komičar Ivan Šarić na VERN’u održao gostujuće predavanje na temu osobnog brendiranja

Šarić je gostovao na predmetu Osobni odnosi s javnošću, na trećoj godini VERN’ovog preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija.

Ivan Šarić – predavanje na VERN’u

Stand up komičar Ivan Šarić odazvao se na poziv našeg predavača Hrvoja Ratkića te je na sebi svojstven način prikazao studentima svoj osobni razvoj tj. kako je brendirao sebe od samih početaka – od televizijskog i radijskog voditelja do stand up komičara. Kako je objasnio, taj put u stand up-u započeo je 2004. kad je dobio izgrebeni DVD sa stand up nastupom Robina Williamsa.

Nakon toga Ivan počinje pisati tekstove za svoje nastupe, čija količina danas prelazi brojku od preko 1.500, među kojima su četiri rasprodane velike dvorane Lisinskog. Vrhunac trenutne karijere bio mu je prošlogodišnja rasprodana mala dvorana Doma sportova, gdje je održao najveći stand up nastup na ovim prostorima. Pripadnik je novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddie Izzarda i Monty Pythona, uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno u Dalmaciji.

Tijekom predavanja Ivan je istaknuo kako su osobni odnosi javnošću izuzetno važni, neovisno s čim se bavite te se potrebno znati prilagoditi svojoj „core“ publici odnosno ciljnoj skupini. Naglasio je kako su za njega digitalni mediji od velike važnosti u njegovom komuniciranju prema publici i medijima te da u se javnim nastupima potrebno pozicionirati kao osoba koja postavlja trendove.

„Bilo mi je zadovoljstvo doći na VERN’ i podijeliti svoju priču sa studentima. Iako sam imao tremu, mislim da sam studentima uspio dočarati važnost osobnog PR-a, ali i digitalnog ‘otiska’ koji je danas, u 21. stoljeću jedna od najvažnijih stavki osobne promocije“, izjavio je Ivan nakon predavanja.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 24.1.2020.