Gostujuće predavanje

Dr. sc. Helen Cripps s australskog Sveučilišta Edith Cowan za naše studente održala zanimljivo predavanje o filmskom turizmu

Studenti su na predavanju determinirali glavne odrednice promocije Hrvatske putem filmskog turizma.

Gostujuće predavanje „Filmski turizam“ na VERN’u

Kako u Hrvatskoj razvijati filmski turizam? Znamo li na koji način iskorištavati benefite filmski induciranog turizma? Kako to radi Australija?

O tim su temama diskutirali VERN’ovi studenti 3. godine turizma s prof. dr. sc. Helen Cripps s australskog Sveučilišta Edith Cowan u Perthu, koja je na predmetu Turističke atrakcije održala zanimljivo gostujuće predavanje pod nazivom „Filmski turizam“.

Prof. Cripps je usporedila situaciju u Australiji i Hrvatskoj te objasnila koje su razlike u pristupu razvoju filmskog turizma između ove dvije zemlje. Njezina su zapažanja bila vrlo značajna, budući da trenutno u Hrvatskoj provodi i istraživanje o utjecaju serije Game of Thrones na razvoj filmskog turizma, s naglaskom na kreiranje imidža putem društvenih medija.

Studenti su tijekom predavanja s prof. Cripps i predavačicom dr. sc. Izidorom Marković Vukadin determinirali glavne odrednice promocije Hrvatske putem filmskog turizma.

Istaknimo kako je Helen Cripps 2019. dobila nagradu „Women in Technology“ za uzor u tehnologiji i raznolikosti, a dosad je provela više istraživačkih projekata u različitim industrijama u Australiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.1.2020.