Inovacije, poduzetništvo, sigurnost

Stručni doprinos VERN’ovih predavačica u područjima inovacija, poduzetništva i sigurnosti

Naše su predavačice proteklih mjeseci dale svoj stručni doprinos međunarodnim diskusijama na vrlo važne društvene i gospodarske teme, od inovacija do globalizacije i sigurnosti.

VERN’ove predavačice doc. dr. sc. Nikolina Borčić i Marija Slijepčević su krajem rujna, u okviru međunarodne suradnje s indonezijskim Sveučilištem Lampung i Sveučilištem Warmadewa, održale izlaganja na II. međunarodnoj ljetnoj školi „Security and Communication in a Globalized World – Creation of Spaces“.

Razmjena međunarodnih znanja i iskustava je održana online, a sva četiri dana diskusije je pratilo više od stotinu sudionika s ukupno šest hrvatskih i indonezijskih visokih učilišta: Sveučilišta VERN’, Sveučilišta Zagreb, Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, Sveučilišta Lampung, Sveučilišta Warmadewa i Sveučilišta President.

Ranije ove godine i mr. sc. Gordana Ćorić je sudjelovala na međunarodnoj online radionici o inovacijama i društvenom poduzetništvu „International Workshop on Innovation & Social Entrepreneurship – I WISE“, i to na temelju višegodišnje uspješne suradnje VERN’a s indijskim partnerima, prvenstveno kroz Erasmus+ projekt SILICE (Social Innovation for Local Indian and Israeli Communities and Graduate Entrepreneurs). Podsjetimo, VERN’ je u ovom projektu zajedno s brojnim međunarodnim partnerima, obrazovao buduće menadžere inkubatora za društveno poduzetništvo i društvene inovacije u Indiji.

Naša je predavačica u okviru programa održala online radionicu na temu važnosti postojanja ekosustava za prepoznavanje problema i pronalazak rješenja „Practicing: Problem and Solution(s) Recognition and Importance of Having the Ecosystem in Place“.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.10.2020.