Terenska nastava

Studenti Turizma na primjeru Zagreba otkrili elemente razvoja destinacije

Studenti treće godine studija Turizma na terenskoj nastavi prošetali su se centrom Zagreba i posjetili neke od važnijih kulturnih znamenitosti na jedan nov i inovativan način.

 

Studente je zajedno s profesoricom Nikolinom Borčić i profesoricom Martinom Majić Zagrebom proveo turistički vodič i VERN’ov profesor Vicko Krampus koji je svojom inovativnom interpretacijom kulturne baštine studentima posebno skretao pozornost na važnost neuobičajenih i manje poznatih atrakcija važnih za razvoj destinacije.

Studenti su upoznali nove priče kojima obiluje zagrebačka povijest, a koje mogu postati nova atrakcijska osnova u ovome posebnom segmentu kulturnog turizma tzv. storytellingu. Pripovijedanje priča postoji od davnina i oduvijek je bio način povezivanja ljudi, stvaranja novih emocija i doživljaja. Današnji turizam prepoznaje upravo tu moć pripovijedanja stvarajući novu dimenziju kulture kao dodanu vrijednost destinaciji.

Studenti su naučili kako je ekonomija doživljaja snažan alat za razvoj marketinga, ali i menadžmenta turističke destinacije koja uključuje sve pružatelje usluga u destinaciji.

Što su između ostalog studenti obišli, pogledajte u foto galeriji.

Odjel komunikacija
Datum objave: 21.12.2021.