Poduzetnički kamp

Suvoditeljica studija Ekonomije poduzetništva mentorica timova na „Funpreneurship Bootcampu“

Naša predavačica mr. sc. Gordana Ćorić sudjelovala je na ljetnoj školi „Funpreneurship Bootcamp 4 Future Entrepreneurs“.

Naša predavačica poduzetništva i poslovne etike, mr. sc. Gordana Ćorić, zamjenica voditelja VERN’ovog preddiplomskog studija Ekonomije poduzetništva sudjelovala je na ljetnoj školi „Funpreneurship Bootcamp 4 Future Entrepreneurs“, koja se početkom srpnja, već drugu godinu zaredom, održala na partnerskom GEA Collegeu u Ljubljani. 

„Moja uloga se mijenjala. U pojedinim programskim segmentima sam bila sudionica, a u nekima mentorica, te sam izvela dio programa u vezi s tzv. ‘izradom poslovnog plana na jednoj stranici’ i učinkovitog poduzetništva. Na kraju sam bila i dio međunarodnog žirija koji je ocijenio projekte prema zadanim kriterijima jasnoće, učinkovitosti i inovativnosti“, objasnila nam je svoju ulogu predavačica Ćorić.

Dodala je kako je sudjelovanje na ljetnoj školi bilo organizirano u okviru Erasmus+ programa, a model koncentriranog i kondenziranog učenja po kojem je program bio predviđen, bio je neprocjenjiv praktični doživljaj za sve sudionike, jer im je pružio potrebne vještine te ih osnažio za razvoj i pokretanje poduzetničkih projekata. 

„Program je bio pažljivo osmišljen, a vjerujem da bi bio zanimljiv i našim studentima. Skupina slovenskih i međunarodnih studenata je radila na zajedničkim projektima, razvijajući pritom svoje talente i vještine u područjima poduzetničkog djelovanja, kreativnog stvaranja ideja, razvoja tržišta za svoje projekte, promišljanja poslovnog modela i načina financiranja, te prezentacijskih vještina. Na kraju je cijeli proces rezultirao dobrom razradom zanimljivih i izvodivih pet projekata“, prepričala nam je predavačica Ćorić.

Predavači na ljetnoj školi bili su profesori s veleučilišta i sveučilišta Worms Universitat, GEA College i VERN’, zatim slovenski poduzetnici i konzultanti (Komunikator, Lisac&Lisac, Iconomy, PETRA) te predstavnici ABC akceleratora i ABC huba, kao i kreativnog co-working prostora Poligon. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 28.7.2017.