Festival povijesti

Sveučilište VERN’ produkcijski partner „Kliofesta 2021.“ – live stream festivala povijesti realiziraju naši studenti

Studenti će zajedno sa svojim predavačima-mentorima biti „odgovorni“ za produkciju i realizaciju live stream prijenosa otvaranja i najvažnijih događanja prva dva dana.

U organizaciju ovogodišnjeg osmog po redu izdanja festivala povijesti Kliofest, uključilo se i Sveučilište VERN’ kao produkcijski partner festivala. Studenti umjetničkih studija Sveučilišta VERN’ bit će tako zajedno sa svojim predavačima-mentorima „odgovorni“ za produkciju i realizaciju live stream prijenosa otvaranja i najvažnijih događanja prva dva dana Kliofesta koji će se od 11. do 14. svibnja održati u foajeu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.  

Osmi Kliofest, koji se zbog epidemioloških mjera održava u hibridnom obliku, i ove će godine zainteresiranoj kulturnoj javnosti ponuditi zanimljiv program sastavljen od tematskih panel diskusija, konferencija i prezentacija novih izdanja povijesne literature. Od zanimljivih sadržaja koji će biti streamani putem službenog YouTube kanala Kliofesta, i u kojima će sudjelovati istaknuti hrvatski i međunarodni povjesničari, izdvajamo panel diskusije „Pedeset godina Hrvatskog proljeća“, „Devedesete – u povodu 30. obljetnice samostalne Hrvatske“ i konferenciju „Protiv povijesnog revizionizma, za reviziju povijesnih spoznaja“.

Festival povijesti kontinuirano od 2014. organiziraju Kliofest, udruga za promicanje kulture povijesti, Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, uz brojne partnere poput Hrvatskog instituta za povijest, Hrvatskog državnog arhiva, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta, itd., a ove godine i Sveučilišta VERN’.

Detaljnije informacije o „Kliofestu 2021.“ možete saznati na službenoj internetskoj stranici.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 8.5.2021.