Održivi rast i razvoj

Treća međunarodna multidisciplinarna znanstvena konferencija „Mediterranean Island Conference“ ove godine se održava u hibridnom modelu

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, konferenciji će fizički nazočiti manji broj znanstvenika i stručnjaka, dok će ostali konferenciju pratiti i održati svoja izlaganja u online formatu.

„Mediterranean Islands Conference (MIC - Vis 2020)“ - konferenciju organiziraju Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN'
„Mediterranean Islands Conference (MIC – Vis 2020)“

Na otoku Visu će se od 16. do 19. rujna održati treća međunarodna znanstvena konferencija „Mediterranean Island Conference (MIC-Vis 2020)“, koju ovoga puta zajednički organiziraju Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Sveučilište VERN’, uz suorganizatorstvo Znanstvenog vijeća za antropologijska istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Euro-Mediterranean Academic Network (EMAN), a pod pokroviteljstvom Grada Visa i uz potporu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnja konferencija će se održati prema posebnom hibridnom modelu, pa će konferenciji fizički prisustvovati i na njoj izlagati oko 50 znanstvenika i stručnjaka, dok će preostalih uvaženi sudionici svoje istraživačke radove predstaviti u online sesijama.

Na konferenciju je pristiglo ukupno više od 100 znanstvenih radova. Izlaganja će kroz panel diskusije i samostalne prezentacije održati 100 znanstvenika i stručnjaka iz 15 zemalja, a ovogodišnji plenarni govornik je prof. dr. sc. Charles Farrugia, profesor na Fakultetu medijskih znanosti Sveučilišta Malta.

Podsjetimo, cilj MIC-Vis konferencije je poticati razmjenu mišljenja, dijaloga i primjenjivih znanstvenih istraživanja radi pronalaženja rješenja za održivi razvoj mediteranskih otoka i to kroz 18 tematskih cjelina: arhitektura, demografija, geografija, javni servisi, kultura i tradicija, mediji i komunikacija, migracije, obnovljivi izvori energije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poljoprivreda i ribarstvo, posao i gospodarstvo, povijest, sigurnost, sport, turizam te umjetnost i književnost.

U okviru svečanog otvorenja bit će prikazana i međunarodna izložba najboljih studentskih fotografija na temu „Ljudi i Mediteran“, koju će svi zainteresirani moći pogledati i u online formatu.

Više informacija o konferenciji dostupno je na službenoj stranici MIC-Vis 2020.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 15.9.2020.