Iz medija

Večernji list: Na Sveučilištu VERN’ kreću studiji iz područja IV. industrijske revolucije

Nova radna mjesta generiraju se u područjima vezanim uz nove komunikacijske alate i koncepte, razvoj internetskih tehnologija te kreiranje višeplatformskih, transmedijskih sadržaja.

Nastava na VERN’u

Aktualna pandemija je bez ikakve sumnje promijenila svijet u kojem živimo, ubrzala razvoj IV. industrijske revolucije te generirala potražnju za novim profesijama na tržištu rada. Dio tih novih radnih mjesta generira se u područjima vezanim uz nove komunikacijske alate i koncepte, razvoj internetskih tehnologija te kreiranje višeplatformskih, transmedijskih sadržaja.

K ako bi odgovorili na izazove obrazovanja za ove nove profesije, Sveučilište VERN’ od ove jeseni počinje s izvedbom tri nova preddiplomska sveučilišna studija s izraženim tehnološkim i digitalnim kompetencijama. To su studiji Cyber komunikacija, Interneta stvari i Transmedijske dramaturgije.

Kako će ovi studiji pripremati studente za profesije budućnosti, koje su iznenada postale naša sadašnjost, pročitajte u prilogu Večernjeg lista, klikom na fotografiju.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 17.9.2020.