VERN' Uspješnice

Čestitamo – naš alumni Dominik Beber proglašen najboljim glavnim urednikom mlađim od 30 godina

Dominik je svoju novinarsku karijeru započeo još na prvoj godini studija, a danas je glavni urednik JoomBoosa.

Dominik Beber

Alumni VERN’a Dominik Beber proglašen je najboljim glavnim urednikom do 30 godina u izboru organizacije International News Media Association (INMA), koja je u izboru „30 Under 30 Awards“ proglasila 30 najboljih mladih stručnjaka u pet različitih kategorija za koje procjenjuje da će biti nove zvijezde globalne medijske industrije u ovoj godini.

Naš Dominik, inače glavni urednik medijske platforme JoomBoos, proglašen je jednim od pet dobitnika INMA nagrade u kategoriji „Sadržaj i produkcija“, a stručni je žiri njegov izbor objasnio riječima: „Dominik je inspirativan primjer onoga što je medijskoj industriji potrebno kako bi privukla novu, mlađu publiku. Kreativnim pristupom društvenim mrežama i video sadržajima, uspio je ostvariti kontakt s mlađom publikom i izgraditi snažnu platformu za generaciju Z“.

Dominik je svoju novinarsku karijeru započeo još na prvoj godini studija Novinarstva, na najvećoj komercijalnoj TV postaji u Hrvatskoj NOVOJ TV. Nakon toga je nova znanja usvajao u marketinškoj industriji, u agencijskom sektoru, a paralelno je radio i kao social media manager na jedno startup projektu. Kasnije je prešao u dnevne novine 24sata gdje je prvo bio specijalist za video marketing, da bi kasnije bio imenovan najmlađim glavnim urednikom na medijskoj platformi JoomBoos.

Redakcija JoomBoosa

Budući multimedijski stručnjaci koji znaju prepoznati trendove na tržištu i kreirati sadržaje prema navikama novih generacija potrošača, na Sveučilištu VERN’ se profiliraju kroz cijelu obrazovnu vertikalu, na preddiplomskim studijima novinarstva, odnosa s javnošću i filma, te na diplomskim studijima upravljanja poslovnim komunikacijama i režije i produkcije.

Od akademske godine 2020./2021. medijski kreativci se mogu profilirati i na novim sveučilišnim studijima Cyber komunikacije i znanost o mreži te Transmedijska dramaturgija.

Čestitamo Dominiku na ovoj nagradi!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 26.9.2020.