Studentske stipendije

Ministarstvo obrazovanja donijelo odluku o dodjeli državnih STEM stipendija za akademsku godinu 20./21.

U izboru za STEM stipendiju sudjeluju i studenti VERN'ovih studija: sveučilišnog preddiplomskog studija Internet stvari te stručnih preddiplomskih studija Poslovna informatika i Tehnički menadžment.

STEM područje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske donijelo je odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021.

Odlukom je propisano da će se u novoj akademskoj godini dodijeliti 3.400 stipendija redovitim studentima, u razdoblju od listopada 2020. do lipnja 2021., a STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno.

U izboru za STEM stipendiju sudjeluju i studenti VERN’ovih studija: sveučilišnog preddiplomskog studija Internet stvari te stručnih preddiplomskih studija Poslovna informatika i Tehnički menadžment.

Za razliku od klasičnih socio-ekonomskih stipendija, državne STEM stipendije se ne dodjeljuju putem natječaja, nego Ministarstvo znanosti i obrazovanja samo prikuplja podatke od visokih učilišta i Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te automatski, putem emaila u sustavu AAI@EduHr, kontaktira studente koji ostvaruju pravo na stipendiju.

Detaljnije informacije možete saznati na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 14.9.2020.