Jesenski upisni rok 2019.

Uputa o završnom postupku upisa putem sustava „postani-student.hr“

Ovaj model upisa namijenjen je sljedećim grupama kandidata:

  • Ovogodišnjim maturantima koji ostvaruju uvjete za upis željenog studija na Veleučilištu VERN’
  • Kandidatima koji su maturirali prethodnih godina i ostvaruju uvjete za upis željenog studija na Veleučilištu VERN’, a ove godine su odlučili pristupiti upisu putem državne mature

Završni postupak upisa putem državne mature

Tijekom rujna započinje završni odabir fakulteta za upis putem sustava državne mature Postani-student.hr. Kandidati koji upisuju neki od VERN’ovih studija trebaju putem ovog sustava izabrati studij koji žele upisati i postaviti ga kao svoj prvi izbor, nakon čega slijedi upis na Veleučilište VERN’.

Zadnji dan upisa u jesenskom upisnom roku je srijeda, 25. rujna 2019.

Postupak upisa:

  1. Prijava preko Internet stranice www.vern.hr na željeni studij

Kandidati koji se do sada nisu prijavili putem osobnih studentskih portala (EduNeta portali – Studomatic) obavezni su izvršiti prijavu u informacijski sustav VERN’a, putem linka: eduneta.vern.hr/prijave

Kandidati koji su se već prijavili, a nemaju korisničke podatke za pristup studentskom portalu, mogu se obratiti našem Odjelu za komunikacije (Ana Belić, ana.belic@vern.hr, 01.4881.832 i/ili Karla Gregl, karla.gregl@vern.hr, 01.4881.833).

  1. Uplata upisne rate

Rezervaciju mjesta u studijskoj grupi i potvrdu namjere upisa (radi regulacije upisnih kvota) obavit ćete uplatom upisne rate u iznosu od 2.500 kuna. To je ujedno i prva rata školarine (za taj iznos umanjuje se Vaša godišnja školarina za prvu godini studija). Obrazac uplatnice nalazi se na Vašem studentskom portalu – lijevi izbornik: Obrasci – Primjer popunjene uplatnice (EduNeta portali – Studomatic. Želite li ubrzati postupak evidentiranja uplate, potvrdu o uplati možete poslati faksom na 01.4881.830.

  1. Ispunjavanje i ovjera ugovora o studiranju

Ugovor o studiranju bit će aktiviran na osobnim studentskim portalima kandidata nakon registracije uplate upisne rate. 

Ugovore sa studentske strane potpisuju student i jamac, a potpisivanje, odnosno ovjeru potpisa moguće je obaviti na dva načina:

  1. a) U Studentskoj referadi VERN’a. Student i/ili jamac donose nepotpisane primjerke ugovora ispisane sa studentskog portala. Na potpis Ugovora obavezno ponijeti osobne iskaznice ili putovnice.
  2. b) Kod javnog bilježnika. Student i jamac s ispisanim i nepotpisanim primjerkom Ugovora sa studentskog portala odlaze na ovjeru potpisa kod javnog bilježnika. Ovjerene ugovore studenti predaju u Studentsku referadu (Importanne Galleria, 1. kat, svaki radni dan od 09:00 do 17:30 sati).
  3. Konačni rok za predaju upisne dokumentacije u jesenskom upisnom roku je srijeda, 25. rujna.

Predaja kompletne upisne dokumentacije je zadnji korak u postupku upisa.

Detaljan popis dokumentacije, kao i ostale informacije oko postupka upisa dostupne su putem ove internetske poveznice: www.vern.hr/upisi.

Za sve dodatne informacije, pitanja i pomoć, molimo vas da kontaktirate Odjel za komunikacije (Ana Belić, ana.belic@vern.hr, 01.4881.832 i/ili Karla Gregl, karla.gregl@vern.hr, 01.4881.833).

Odjel za komunikacije
Datum objave: 18.9.2019.