Global Compact mreža Hrvatska

Naša prodekanica Stana Odak Krasić sudjelovala na HUP-ovom panelu o korporativnoj odgovornosti

Lajtmotiv diskusije bila je održivost u poslovnim organizacijama i promjene koje iz nje proizlaze.

VERN’ova prodekanica za studije Stana Odak Krasić sudjelovala je u panel diskusiji koju su 10. rujna zajednički organizirali Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Global Compact mreža Hrvatska.

Glavna tema diskusija bila je „Global Compact Transforming Communications in Croatia“, u okviru koje se diskutiralo o održivim strategijama i pozitivnim promjenama koje one donose, načinima komunikacije tih strategija, izazovima implementacije održivosti u organizacijama te dobrim primjerima iz poslovne prakse. Uz našu prodekanicu u diskusiji su sudjelovali i Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica korporativnih komunikacija A1 Hrvatska, Ivan Jurković, direktor korporativnih komunikacija Dalekovoda te Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditeljica korporativnih poslova u kompaniji HEINEKEN Hrvatska.

Razgovor je moderirao Paul Afshar, svjetski priznati stručnjak u području komunikacija, koji je prethodno održao predavanje na temu važnosti razvijanja brenda u smjeru stvaranja veće svrhovitosti kompanija te uloge održivog poslovanja u tom procesu. Sudionicima je pojasnio zašto kompanije moraju svojim djelima pokazati da brinu o održivom poslovanju, a ne samo stvarati pozitivan dojam u javnosti, bez vidljive promjene ponašanja i djelovanja. Upozorio je kako će nove generacije potrošača i zaposlenika biti iznimno osjetljive na brigu kompanija o okolišu i zajednici te da će ona zapravo donijeti velike promjene.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 12.9.2019.