Drugačije obrazovanje

VERN’ u društvu međunarodnih institucija koje uvode inovativne metode obrazovanja

Nakon zahtjevnog selekcijskog procesa Veleučilište VERN' je uvršteno među visokoškolske obrazovne institucije koje su svoje sudjelovanje u Erasmus+ projektima tijekom 2016. i 2017. godine iskoristile za uvođenje, provođenje ili daljnje usavršavanje svojih inovativnih metoda obrazovanja.

Practicing Design

Četrdesetak predstavnika je krajem rujna u poljskom gradu Lodzu dobilo priliku sudjelovati na aktivnosti transnacionalne suradnje „Innovate your teaching through methods like gamification, e-learning, Design Thinking, Project Based Learning, use of new technologies in higher education“.

Naša predavačica Gordana Ćorić tako je dobila priliku predstaviti VERN’ove inovativne metode obrazovanja razvijene na projektu Practicing Design, realiziranim u partnerstvu s Hrvatskim dizajnerskim društvom kao nositeljem projekta, tvrtkom Prostoria i međunarodnim partnerima iz Austrije i Makedonije.

U sklopu programskog dijela Tool Fair: methods, products and good practice from our projects predavačica Ćorić je sudionicima predstavila cijeli proces istraživanja koji je poslužio u svrhu razvoja training programa za mlade dizajnere, kao i program osposobljavanja te dobivene rezultate.

„Sudionici su predstavili izuzetno zanimljive projekte i izrazili želju za nastavkom razmjene informacija, te postavili temelje suradnje za neke buduće projekte. Podijelili smo korisne resurse kako inovirati svoje načine i metode podučavanja. Mogućnosti koje nastaju temeljem izloženih projekata i inovativnih pristupa su ogromne. Primjerice, iskustva Veleučilišta VERN’ u projektu Practicing Design, te testiranje inovacija u pristupu podučavanja koje su razvijene u njemu, otvaraju mogućnosti korištenja tih iskustava u redovnoj nastavi, ali i u razvoju novog studijskog programa na temu poduzetništva u dizajnu“, istaknula je. 

Kvalitetu ovog projekta potvrđuje i priznanje koje je VERN’u dodijeljeno za projekt Practicing Design/Dizajn u praksi – priznanje u profesionalnoj sekciji kategorije Koncept / inicijativa / kritički dizajn na Izložbi hrvatskog dizajna 1718.

Odjel za komunikacije
https://www.flickr.com/photos/frse_pl/
Datum objave: 3.11.2018.