Izdavaštvo

Izašla knjiga našeg predavača Dubravka Radoševića „Monetarna politika Europske središnje banke – ciljevi, institucije, strategije i instrumenti“

Ova knjiga prva u Hrvatskoj cjelovito pridonosi informiranju i stručnom dijalogu na području središnjeg bankarstva.

Usporedno s ulaskom u sustav Europske središnje banke (ESB), Hrvatska se priprema za preuzimanje eura. No, poznajemo li dovoljno djelovanje ESB-a? Znamo li kakvu monetarnu politiku vodi ova institucija, budući da to utječe na pripremljenost Hrvatske za ulazak u eurozonu?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga važna i zanimljiva monetarna pitanja daje knjiga našeg predavača dr. sc. Dubravka Radoševića „Monetarna politika Europske središnje banke  – ciljevi, institucije, strategije i instrumenti“, tiskana u izdanju Školske knjige i VERN’a, u okviru Jean Monnet Modulea na VERN’u.

Ova knjiga prva u Hrvatskoj cjelovito pridonosi informiranju i stručnom dijalogu na području središnjeg bankarstva jer dosad nijedan znanstvenik u Hrvatskoj nije na odgovarajući način obradio monetarnu politiku ESB-a. Naš je predavač knjigu napisao polazeći od suvremene teorije novca, a u njoj je obradio rad Europske središnje banke i rad Hrvatske narodne banke u odnosu prema ECB-u.

Knjiga je namijenjena svima koji su zainteresirani za razumijevanje odnosa monetarne politike i ekonomije te praktičnog provođenja monetarne politike u kompleksnoj ekonomiji kao što je ona Europske unije.

Detaljnije informacije o knjizi i autoru možete saznati OVDJE.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 6.11.2018.