Dizajn i biznis

VERN’u uručeno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva za doprinos projektu „Practicing design“

Cilj projekta bio je unaprijediti suradnju dizajnera s poslovnim sektorom i pospješiti njihovo samozapošljavanje.

Priznanje je u ime VERN’a preuzeo Dubravko Kraus

Na „Izložbi hrvatskog dizajna 1718“ koja je održana krajem listopada, VERN’u je u kategoriji „Koncept / inicijativa / kritički dizajn“ dodijeljena nagrada za doprinos realizaciji Erasmus+ projekta Practicing Design. VERN’ je na ovom projektu surađivao s Hrvatskim dizajnerskim društvom kao nositeljem projekta, tvrtkom Prostoria te međunarodnim partnerima iz Austrije i Makedonije.

Cilj projekta bio je pomoći dizajnerima s manjkom poslovnog iskustva u razumijevanju poslovnog sektora i njegovih očekivanja, odnosno zahtjeva tržišta, te prijenosu praktičnih iskustava i znanja iz poslovnog i poduzetničkog okruženja, kako bi se dizajneri uspješnije ostvarivali u segmentu samozapošljavanja, bolje se prilagođavali potrebama poslovnog sektora te dodavali vrijednost svojim proizvodima.

VERN’ovi članovi projektnog tima bili su Gordana Ćorić, Diana Plantić Tadić i Dubravko Kraus, koji je i preuzeo nagradu u ime VERN’a, dok su kao voditelji radionica sa poslovnom tematikom, te mentori sudjelovali: Gordana Ćorić, Ivan Tanta, Diana Plantić Tadić, Ivana Vrcić, Ivana Vrhovski i Boris Jurič.

Odjel za komunikacije
HDD
Petar Vučetić
Datum objave: 7.11.2018.