HKO

VERN’ove predstavnice sudjelovale na konferenciji „Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja“

Osiguranje neophodnih kompetencija za zapošljavanje, povezivanje tržišta rada i obrazovanja te percepcija poslodavaca o obrazovnom sustavu, samo su neke od tema o kojima se diskutiralo na konferenciji.

VERN’ova prodekanica za studije Stana Odak Krasić i voditeljica projekta suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness Nataša Jeličić, sudjelovale su na četvrtoj konferenciju pod nazivom „Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja“, koja je početkom prosinca održana u Rijeci, u organizaciji Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, Ministarstva znanosti i obrazovanja te riječkog Sveučilišta.

Konferencija se između ostalog bavila temama poput osiguranja neophodnih kompetencija kod studenata za tržište rada, povezivanja tržišta rada i obrazovanja, percepcije poslodavaca o obrazovnom sustavu, eksperimentalne provedbe kurikularne reforme i mnogih drugih.

Naše su predstavnice u okviru knowledge cafea s ostalim sudionicima razgovarale o razvoju, unapređenju i provedbi stručne prakse u visokom obrazovanju, kao i o postupku reakreditacije iz perspektive Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

U okviru konferencije održane su i dvije panel diskusije, „Priznavanje i vrednovanje prethodnog učenja“  te „Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine“, a razgovaralo se i o dualnom obrazovanju, kao modelu u kojem učenici i studenti već tijekom obrazovanja surađuju s tvrtkama, preduvjetima za atraktivnije strukovno obrazovanje te osiguravanju kvalitete ishoda učenja i njihovoj verifikaciji.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.1.2019.