Terenska nastava

VERN’ovi studenti Interneta stvari u inkubatoru PISMO upoznali tehnologije za razvoj gaming industrije u Hrvatskoj

Inkubator je opremljen najmodernijom tehnologijom poput motioncapture studija, glazbenog studija, opreme za video snimanje, 3D printera, VR opreme, fotogrametrije, itd.

VERN’ovi studenti IOT-a u posjetu Poduzetničkom inkubatoru PISMO

Studenti prve godine VERN’ovog preddiplomskog sveučilišnog studija Interneta stvari (Internet of Things – IOT) su u okviru terenske nastave na kolegiju Menadžment za start-up poduzeća 1 posjetili Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj

Ovaj poduzetnički inkubator osnovan je kako bi se poduzetnicima olakšalo njihovo poslovanje u početnim razvojnim fazama te otvaranje novih radnih mjesta, a slijedom toga i poticao razvoj poduzetništva u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Budući da je projekt dio inicijative kojom se Sisačko-moslavačka županija želi pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj, inkubator je fokusiran na industriju razvoja video igara, koja posljednjih godina bilježi izniman rast. Opremljen je najmodernijom tehnologijom (motioncapture studiom, glazbenim studiom, opremom za video snimanje, 3D printerom, VR opremom, fotogrametrijom) koja omogućuje poduzetnicima da razvijaju ideje i na drugim područjima djelovanja, prateći trend gejmifikacije.

Poduzetnički akcelerator i inkubator za eSport

U okviru posjete Razvojnoj agenciji SIMORA koja je osnivač inkubatora, studente i profesoricu dr. sc. Ivu Senegović ugostio je Vlado Vujica, Voditelj odjela za turizam, investicije i opće poslove te ih je proveo kroz inicijativu SIMORA-e, od njenih idejnih početaka do danas. Predstavio im je i opremu koja je nabavljena kroz projekt i stoji na raspolaganju svim poduzetnicima koji u okviru inkubatora PISMO razvijaju svoje projekte. 

Studenti su također obišli i startup-ovce koji djeluju u inkubatoru, koji su s njima podijelili vrijedna poduzetnička iskustva te istaknuli važnost mentorske i logističke podrške, ali i međusobne suradnje i razmjene ideja i mišljenja.

Razvojna agencija za budućnost ima vrlo ambiciozne planove, a to je gradnja kampusa gaming industrije, vrijednog oko 62 milijuna eura. Glavna četiri objekta u okviru kampusa biti će: fakultet, studentski i učenički dom, poduzetnički akcelerator i poduzetnički inkubator za eSport koji će ujedno biti i laboratorij za testiranje gaming rješenja. Vrijedi istaknuti kako je uz brojna druga priznanja, ovaj projekt proglašen najboljim EU projektom za 2020. godinu i strateškim projektom Republike Hrvatske.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 20.4.2022.