Terenska nastava

VERN’ovi studenti na terenu – u Hiltonu i Poliklinici Bagatin izučavali poslovni i zdravstveni turizam

Studenti VERN'ovog preddiplomskog studija Truizma su posjetili hotel Double Tree by Hilton i Polikliniku Bagatin, gdje su se detaljnije upoznali s poslovnim te zdravstvenim i medicinskim turizmom.

Studenti VERN’ovog preddiplomskog studija Truizma su u okviru terenske nastave na predmetu Turističke atrakcije i oblici turizma posjetili hotel Double Tree by Hilton i Polikliniku Bagatin, gdje su se detaljnije upoznali s posebnim, brzorastućim oblici turizma u Hrvatskoj i Zagrebu – poslovnim te zdravstvenim i medicinskim turizmom.

U hotelu Double Tree by Hilton, u kojem značajno dominira potražnja iz poslovnog segmenta, studente je ugostio Ivan Gašper, direktor prodaje i marketinga, koji im je posebno ukazao na važnost prilagodbe ponude tržišnim segmentima, koji predstavljaju bazni segment potražnje u poslovnom i kongresnom turizmu.

A sama činjenica da je studente u primarno medicinskoj ustanovi ugostila osoba na poziciji voditeljice zdravstvenog turizma – Tea Hitner – jasno ukazuje i na stratešku orijentaciju Poliklinike Bagatin prema turističkom sektoru, posebno nakon prošlogodišnjeg priznanja za najbolju međunarodnu kliniku za estetsku kirurgiju u 2017. Naši su studenti u poliklinici saznali koliko je važno povezivati atraktivnost destinacije s visokobrendiranim uslugama medicinskog turizma, zašto je potrebno kontinuirano razmišljati o inovacijama te koliki je značaj CRM-a.

Uz teorijsko izlaganje, studenti su također i razgledali prostore hotela i poliklinike, te su se uvjerili u sofisticiranost usluga u navedenim selektivnim oblicima turizma.