Mediji

Naš profesor Stjepan Malović glavni istraživač za Hrvatsku u međunarodnom istraživanju medija

Profesor na VERN'ovom preddiplomskom studiju Novinarstva, dr. sc. Stjepan Malović bio je angažiran kao glavni istraživač za Hrvatsku u okviru opsežnog međunarodnog istraživanja o vjerodostojnosti medija.

Profesor na VERN’ovom preddiplomskom studiju Novinarstva, dr. sc. Stjepan Malović bio je angažiran kao glavni istraživač za Hrvatsku u okviru opsežnog međunarodnog istraživanja o vjerodostojnosti medija.

Angažman u ovom istraživanju i to u ulozi glavnog istraživača, vrijedno je priznanje međunarodne stručne javnosti našem profesoru, budući da je istraživanje obuhvatilo sve zemlje članice Europske unije, ali i Rusiju i Tursku, a među istraživačima su bili angažirani neki od najuglednijih medijskih stručnjaka i profesora novinarstva u EU.

Među 30 analiziranih zemalja u kojim se ocjenjivao Indeks vjerodostojnosti medija, Hrvatska je zauzela vrlo slabo 24. mjesto, a rezultati istraživanja su objavljeni u knjizi „The European Handbook of Media Accountability“ u izdanju uglednog britanskog nakladnika Routledge. Poglavlje u knjizi u kojem se analizira vjerodostojnost medija u Hrvatskoj, napisao je upravo naš profesor Stjepan Malović.

Detaljnije informacije o knjizi, kao i popis svih uglednih istraživača, možete pogledati OVDJE.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 16.12.2017.