Terenska nastava

VERN’ovi studenti novinarstva na terenskoj nastavi u Hrvatskom dizajnerskom društvu i Muzeju za umjetnost i obrt

Studenti su u HDD-u razgledali izložbu Nedeljka Dragića, a u MUO-ju izložbu mode i stripa.

Terenska nastava studenata Sveučilišta VERN’

Studenti 1. i 2. godine preddiplomskog studija Novinarstva Sveučilišta VERN’ su u okviru terenske nastave, u pratnji predavača Zlatka Herljevića posjetili izložbe u Hrvatskom dizajnerskom društvu (HDD) i Muzeju za umjetnost i obrt (MUO).

Kustos izložbe „Dizajn i ilustracija“ u HDD-u Marko Golub naše je studente upoznao s najvažnijim radovima Nedeljka Dragića, grafičkog dizajnera, ilustratora te likovnog i filmskog umjetnika koje je stvarao od 1969. do 1991. godine.

Uz popularnu maskotu, vjevericu Zagija koja je bila zaštitnik znak Univerzijade u Zagrebu 1987., na izložbi su izloženi plakati i ilustracije mnogih kazališnih predstava i turističkih manifestacija kao i brojne naslovnice knjiga koje je Dragić ilustrirao. Studenti su pak s posebnim zanimanjem pogledali najpoznatije Dragićeve animirane i promotivne filmove.

Također, studenti 1. godine su, novinarskim žargonom, bili na još jednom terenu i to povodom stote obljetnice Francuskog instituta u Hrvatskoj, povodom čega je postavljena izložba „Moda i strip“ u Muzeju za umjetnost i obrt. Uz stručno vodstvo razgledali su više od stotinu predmeta iz muzejske kolekcije stripova i crteža, odjeće i modnih dodataka, parfema, dizajnerskih cipela i tenisica, a među njima i svjetski slavnih Yves Saint Laurenta, Christiana Diora i Thierryja Muglera.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 8.4.2021.