Terenska nastava

VERN’ovi studenti Novinarstva posjetili najslušaniji radijski sustav u Hrvatskoj

Studenti prve godine VERN'ovog preddiplomskog studija Novinarstva su posjetili Media Servis, Antenu Zagreb, Enter, Narodni i Gold FM.

Studenti prve godine VERN’ovog preddiplomskog studija Novinarstva su u okviru terenske nastave na predmetu Uvod u elektroničke medije, u pratnji predavačice Silvije Londero, posjetili Media Servis, Antenu Zagreb, Enter, Narodni i Gold FM – radijske postaje koje čine najslušaniji radijski sustav u Hrvatskoj.

Na Anteni Zagreb studente je ugostila voditeljica večernjeg programa Rabije Gashi, koja im je pojasnila koji su sve zadaci radijskog DJ-a, dok su ih na Enteru ugostili voditeljski i DJ dvojac – Ivan Vukušić iz „Maratona hitova (2. dio)“ i Marko Otašević iz „Enter večeri“. Kasnije im se pridružila i producentica Laura Šiprak, koja im je zajedno s Markom pojasnila koncept „radijskog clocka“.

Studenti su također posjetili i najslušaniju radijsku informativnu agenciju u Hrvatskoj Media servis, koja je nedavno obilježila 15 godina svoga postojanja te radijsku postaju Gold FM. Budući da je u isto vrijeme na Narodnom radiju, u emisiji Living room acoustic gostovao pjevač Damir Kedžo, studenti su „iz prvog reda“ doživjeli radijsku live svirku i vidjeli kako se realizira takav program.

(Nika Aurora Ključarić)