LEAP Summit Zagreb

Naši studenti na LEAP Summitu stekli korisna iskustva u području promocije, produkcije i PR-a

Naše studentice i studenti su na konferenciji predstavljali VERN', snimali konferencijska događanja i uzimali izjave sudionika.

Domaći i međunarodni stručnjaci i posjetitelji ovogodišnjeg LEAP Summita, koji se u Zagrebu održao od 15. do 17. ožujka nisu mogli ne primijetiti VERN’ove studente koji su na konferenciji bili angažirani na poslovima promocije, PR-a te video produkcije.

Kao akademski partner LEAP Summita VERN’ je u konferencijskom prostoru bio prisutan na dva hot spota, na kojima su posjetitelji mogli doznati više informacija o našim studijskim programima i upoznati studentski život na VERN’u, a ulogu promotorica preuzele su studentice:

  • Marija Banić (Računovodstvo i financije) i
  • Danijela Jurjević (Odnosi s javnošću i studija medija).

Drugi segment u kojem su studenti VERN’a u praksi primijenili sva dosad stečena znanja na studijima bio je PR i video produkcija. Naime, upravo su naši studenti snimali prezentacije i panele te izjave gostiju konferencije, kako bi se iz tog materijala kasnije mogao pripremiti službeni aftermovie. Ulogu snimatelja i nesvakidašnju ulogu novinarke preuzeli su studenti:

  • Klara Beden (Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje)
  • Vito Hordov (Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje)
  • Carlo Kovačec (Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje)
  • Valentina Rišavi (Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje) i
  • Iva Horvat Radman (Odnosi s javnošću i studij medija).

„Smatram ovo vrlo korisnim iskustvom jer smo imali priliku raditi u dinamičnoj atmosferi kao dio konferencijskog tima u kojem smo stekli jedno novo iskustvo u radu s kamerama, te tako unaprijedili svoje praktično znanje. Također smatram da je ovo bila korisna suradnja VERN’a i LEAP Summit konferencije jer je studentima pružena prilika rada u profesionalnim uvjetima, te se nadam da smo zauzvrat ispunili očekivanja organizatora i odradili dobar posao. Veselim se budućim prilikama i novim suradnjama koje tek dolaze, izjavio je Carlo Kovačec.

„Snaći se u ulozi novinarke predstavljalo mi je potpuno novi izazov, pogotovo radeći pred kamerama. Istovremeno mi je bilo predivno iskustvo nakon kojeg znam sto želim raditi u budućnosti. Uzimati izjave nije bilo teško, ali tek sad primjećujem koliko truda zaista iziskuje PR struka. Smatram se sretnom sto sam imala priliku raditi na LEAP Summitu jer mi je to otvorilo mnoga vrata i dalo dobru podlogu za početak karijere. Također, upoznala sam divne ljude, od organizatora do sudionika iz cijeloga svijeta, pa mogu reći da je sudjelovanje na LEAPu iskustvo koje ću zauvijek pamtiti, prepričala je Iva Horvat Radman.

Tijekom tri dana trajanja snimali su izjave i surađivali s brojnim zanimljivim gostima, stručnjacima i posjetiteljima iz 35 zemalja, a dodajmo kako su na konferenciji sudjelovale i naša predavačica Gordana Ćorić koja je održala predavanje „Social entrepreneurship & social innovation and how they can make a change for young people“ te diplomantica Tena Pick, koja je osvojila 2. mjesto u izboru „The best young social entrepreneur“.

Čestitamo svim studentima na odličnom angažmanu, a na VERN’ovoj Facebook stranici nalazi se album njihovih fotografija.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 20.3.2018.