Terenska nastava

VERN’ovi studenti upoznali poslovanje medijske grupacije Styria Hrvatska

Studenti su se na terenu upoznali s materijom za rješavanje projektnog zadatka za tvrtku partnera Styriju.

Studenti i predavačice VERN’a

Studenti VERN’ovih specijalističkih diplomskih studija Poduzetnički menadžment te Računovodstvo i financije su u okviru terenske nastave na predmetu Strategijsko upravljanje posjetili medijsku grupaciju Styria Hrvatska.

U pratnji predavačica dr. sc. Jadranke Ivanković i mr. sc. Marijane Šimundže Golemac, naši su se studenti upoznali s poslovanjem i medijskim izdanjima Styrije, što im je zapravo bio svojevrstan uvod u projektni zadatak na ovom semestru koji će razvijati upravo za Styriju, kao tvrtku partnera na ovom predmetu.

Riječ je o jedinstvenom VERN’ovom projektu dualnog obrazovanja koji studentima omogućava da objedine teorijsko znanje s praktičnim radom na stvarnim poslovnim izazovima nekih od najuspješnijih kompanija koje posluju u Hrvatskoj. Zadatak je uvijek vezan uz tematiku pojedinog predmeta, tako da studenti u rješavanju zadataka koriste znanje stečeno na nastavi. Na početku semestra se upoznaju s konkretnim poslovnim problemom tvrtke partnera, a projektno rješenje razvijaju tijekom cijelog semestra te ga na kraju prezentiraju pred stručnim žirijem, odnosno akademskim i poslovnim mentorom/icom ili predstavnicima tvrtke. Studenti se na ovaj način povezuju s nekim od najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj, a pritom upoznaju i potencijalne poslodavce te ostvaruju prilike za pripravništva i zapošljavanje.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.11.2019.