Mentorirani projekti

VERN’ovi studenti uspješno riješili projekt međunarodnog hotelskog lanca Falkensteiner

Studenti VERN'ovog specijalističkog diplomskog studija Menadžment održivog razvoja turizma su uspješno riješili semestralni mentorirani projektni zadatak međunarodnog hotelskog lanca Falkensteiner.

Studenti VERN’ovog specijalističkog diplomskog studija Menadžmenta održivog razvoja turizma su u okviru predmeta Turizam i novi ekonomski koncepti uspješno riješili semestralni mentorirani projektni zadatak međunarodnog hotelskog lanca Falkensteiner, odnosno poslovni slučaj tvrtke Falkensteiner Resort Borik u Zadru.

Zadatak za studentske timove bio je razviti projekt unaprjeđenja „Kampa“ s dvije zvjezdice u „Obiteljski kamp“ sa svim elementima „premium standard 4+“ kategorije. Projekt im je bio predstavljen u ožujku, a tijekom iduća dva mjeseca studenti su se u okviru svog projektnog plana bavili izradom analiza za otvaranje novih tržišta, prijenosom znanja iz hotelskog segmenta u kampove, izradom marketinškog plana, projekcijama prihoda i rashoda, otvaranjem prodajnih kanala i procjenom troškova investicije.

Posebnosti ovakvog studentskog pristupa rješavanju poslovnih problema objedinjene su pod projektom „tvrtke-partneri“ u okviru kojega VERN’ surađuje s uspješnim tvrtkama u Hrvatskoj, te na taj način integrira studente u realno poslovno okruženje, kroz rad na stvarnim poslovnim slučajevima.

Projekt je koncepcijski podijeljen u tri segmenta – teorijska nastava, upoznavanje s projektnim zadatkom i rad na projektu te prezentacija pred stručnim žirijem, čiji su članovi ovoga puta bili poslovni mentor, Marin Kirin, General Manager tvrtke Falkensteiner Resort Borik iz Zadra te akademska mentorica, dr. sc. Dijana Pletikosa, viša predavačica na VERN’u.

Žiri je zaključio kako su obje grupe studenata predstavile vrlo inovativna rješenja, koja su u sebi sadržavala implementaciju i novih ekonomskih koncepata poput ekonomije doživljaja, cirkularne (kružne) ekonomije, digitalizacije, itd. 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 26.5.2017.