Savjetovalište za studente

Virtual Coffee na VERN’u: Studenti učili kako se pripremiti za online intervju s poslodavcem

Gošća prvog događanja u okviru Savjetovališta za studente bila je Sara Madjer, Human Resources specijalistica iz agencije Q.

Virtual Coffee na VERN’u

Kako danas izgledaju intervjui s poslodavcima za posao ili praksu? Koliko je primjena tehnoloških rješenja utjecala na način provođenja intervjua? Kako se što bolje pripremiti za intervju te pokazati poslodavcu da ste upravo vi najbolji izbor za novog zaposlenika ili praktikanta?

Upravo su ovo bile teme prvog Virtual Coffee događanja u okviru VERN’ovog Savjetovališta za studente na kojem je gostovala Sara MadjerHuman Resources specijalistica iz agencije Q, a koji je moderirala Nataša Jeličić, voditeljica ureda za stručnu praksu. Budući da je bila riječ o online razgovoru, studenti su preko MS Teamsa doznali korisne tzv. tips and tricks o tome kako se što bolje pripremiti za online intervju za praksu ili posao. Također su iz prve ruke saznali kako izgleda proces odabira kandidata te koje su najčešće pogreške koje kandidati rade prilikom prijave za praksu ili posao.

„Koliko god klišejizirano zvuči, stvarno sam mišljenja da na mladima svijet ostaje. Organizacije moraju davati više prilika mladim ljudima da steknu iskustvo, uložiti u njih, mentorirati ih i razvijati nove potencijale. Mladima koji tek ulaze na tržište rada svako preporučam da uče, rade na sebi, ne klonu duhom i uvijek probaju ostati pozitivni. Svaki početak je težak i uspjeh dolazi polako“, poručila je gošća, uz zahvalu na prilici da iskustva i spoznaje iz Q-a podijeli sa studentima.

Q agency jedna je od najbrže rastućih hrvatskih IT tvrtki u Europi, čiji je suvlasnik i VERN’ov alumni Vedran Tolić. U šest godina postojanja otvorili su 160 novih radnih mjesta, a prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT tvrtki, Q je jedna od 20 najboljih web development tvrtki u svijetu, među deset najboljih u Europi te najbolja B2B tvrtka u Hrvatskoj.

Interes i angažiranost studenata tijekom „virtualne kave“ potvrdili su njihovo zanimanje za ovakav tip sadržaja koji je uvijek višestruko koristan jer dolazi iz realnog sektora i omogućuje im susret s potencijalnim poslodavcima. Sastavni je to dio akademskog procesa na VERN’u, jer je priprema studenata za tržište rada temeljna premisa stručnih studija.

Upravo zbog toga na VERN’u je još davno, po prvi put u Hrvatskoj, u kurikulum studija uvedena obavezna stručna praksa, a mreža praksodavaca obuhvaća niz renomiranih tvrtki i institucija u kojima naši studenti obavljaju stručnu i specijalističku praksu.

Sljedeći Virtual Coffee najavljujemo za siječanj o čemu će svi studenti na vrijeme biti obaviješteni.

Virtual Coffee na VERN’u
Odjel za komunikacije
Virtual coffee
Datum objave: 1.12.2020.