Savjetovalište za studente

Virtual Coffee: VERN’ovi studenti diskutirali kako studentski projekt pretvoriti u poslovni projekt

Kojim karijernim putem krenuti u potrazi za poslom koji ćeš voljeti? Što nam pomaže a što odmaže u karijernom razvoju? Što sve možemo napraviti kako bi se uspješno nosili s karijernom nesigurnosti? Je li „normalno“ ako još ne znamo točno čime se želimo baviti u životu? Što znači uspjeti u poslu i životu? Je li za uspjeh presudan talent ili nešto drugo?

Virtual Coffee na VERN’u

Odgovore na ova pitanja studenti su mogli doznati na Virtual Coffee događanju u okviru VERN’ovog Savjetovališta za studente na kojem su gostovali  studenti treće godine studija Odnosa s javnošću i studija medija – Dea Cesar, Petra Grbavac, Marta Jerković i Luka Lajić, zatim Zrinka Mrkonjić, stručna specijalistica poduzetničkog menadžmenta te Matej Franc student 1. godine studija Ekonomije poduzetništva. Oni su međusobno, ali i s ostalim online sudionicima podijelili svoja osobna iskustva, izazove s kojima se susreću, načine kako se motiviraju te aktivnosti koje poduzimaju kako bi se nastavili razvijati – sebe i svoje poslovne ideje.

„Sudjelovanje na Virtual Coffeeju je bilo izvrsno iskustvo jer smo mogli predstaviti našu poslovnu ideju i dobiti direktan feedback naših kolega studenata. Osim toga, ovo je bila sjajna prilika za povezivanje i širenje networkinga što je u poslu PR-a iznimno važno”, istaknuo je pokretački tim kreativne agencije za odnose s javnošću theGalerijaDea, Petra, Marta i Luka.

Zrinka Mrkonjić je zaključila kako je „Virtual Coffee jedno od onih događanja za koje se isplati odvojiti sat vremena. Ovo je bilo ugodno provedeno druženje tijekom kojega su alumni i studenti imali prilike bolje se upoznati, podijeliti ideje i razmišljanja te se inspirirati. U sat smo vremena podijelili iskustva o traženju i pronalasku prvoga posla, dvojbama, idejama i ciljevima za budućnost. Dijalog je bio inspirativan i informativan te mi je drago što sam dobila priliku podijeliti svoje iskustvo s ostalim kolegama.“

„Zahvalio bi se profesorici Silvani Fratrić Kunac i svima koji sudjeluju u ovom projektu što su me pozvali i dali mi priliku da podijelim svoju priču i iskustva. Jako mi se sviđa cijeli projekt, sva izlaganja su bila odlična i preporučam svakome da se priključi sljedećoj ‘virtualnoj kavi’“, istaknuo je Matej Franc nakon druženja.

Razgovor je osmislila, organizirala i moderirala profesorica Silvana Fratrić Kunac uz pomoć i podršku Nataša Jeličić, voditeljice VERN’ovog Ureda za praksu, a studente su pozvale da se uključe u studentske projekte, istraže mogućnosti za razvoj karijere i usude se razmišljati poduzetno i poduzetnički. Za pomoć i podršku na raspolaganju im stoji i VERN’ovo Savjetovalište za studente.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 2.3.2021.