Intervju

Dekan Cvrtila za VIDI: Kako na VERN’u obrazujemo stručnjake za data management – jedno od zanimanja budućnosti

Na VERN'ovim informatičkim studijima već se odavno izučavaju područja poput upravljanja bazama podataka, projektiranja informacijskih sustava, umjetne inteligencije, geolociranja, itd.

Obrazovni sektor se danas nalazi pred najvećim izazovom otkako postoji, jer tehnološki razvoj i društvena zbivanja traže od obrazovnog procesa nova područja i pristupe, koji moraju odgovarati na generiranje novih poslovnih prilika uslijed daljnjeg jačanja četvrte industrijske revolucije.

VERN’ kao visokoobrazovna institucija, koja je preuzela društvenu odgovornost za obrazovanje mladih i profiliranje budućih stručnjaka, kontinuirano prati promjene na tržištu rada s ciljem uočavanja ključnih trendova koji mogu utjecati na obrazovne sadržaje i ponudu, pri čemu blisko surađuje i s poslovnim sektorom od kojeg dobiva povratne informacije o sadržaju i kvaliteti studijskih programa.

Više detalja o školovanju stručnjaka na VERN’u za informatička zanimanja, otkrio je dekan Veleučilišta VERN’ prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila u velikom interjvuu za ljetni dvobroj časopisa VIDI. Cijeli intervju možete pročitati klikom na fotografiju u nastavku.

Odjel za komunikacije
Petar Vučetić
Datum objave: 12.8.2019.